Ciuhandu ii recomanda lui Cornu sa candideze pentru Primaria Timisoarei

De A.S.
Reactualizat la:
Ciuhandu ii recomanda lui Cornu sa candideze pentru Primaria Timisoarei
Scandalul legat de falsificarea unor documente cu semnătura primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, depuse de societatea Confort pentru adjudecarea de licitaţii la Primăria Arad, continuă. După ce patronul societăţii vizate i-a trimis o scrisoare şi a reclamat lipsa de performanţă din primărie, Ciuhandu i-a recomandat să candideze pentru fotoliul de primar în condițiile în care se numără printre principalii beneficiari ai lucrărilor pe bani publici din Timişoara. În privinţa falsurilor e linişte în continuare…

„Ce pot să îi transmit domnului Cornu este că, dacă într-adevăr există atâta lipsă de performanţă la nivelul municipiului Timişoara, în contextul în care dumnealui, firma, este una din principalele beneficiare de lucrări publice pe raza municipiului Timişoara, în loc să ne înfruntăm în scrisori, aș prefera să-şi depună candidatura pentru Primăria Municipiului Timişoara și să caute să ajungă la o performanță electorală care să-l abiliteze să îndrepte mizeriile din acest oraş. (…) Îi recomand să-şi depună candidatura la Primăria Municipiului Timişoara, și așa e criză de candidați, și mă gândesc că ar fi o persoană potrivită pentru că cunoaşte bine oraşul, mai ales că este unul din principalii beneficiari ai lucrărilor publice”, a declarat, vineri, Ciuhandu.

În privinţa documentelor falsificate, primarul a afirmat că nu a sesizat organele competente să investigheze acest caz, motivând că actele originale au fost depuse la Primăria Arad şi că a cerut acestei instituţii să se adreseze Parchetului. Totuşi, edilul a declarat că a solicitat şi actele originale de la Primăria Arad şi că în cazul în care autorităţile din municipiul de pe Mureş nu vor sesiza organele abilitate o va face Primăria Timişoara.

Vă reamintim că la Primăria Arad au fost depuse, pentru două licitaţii, un proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor de modernizare a bulevardelor Liviu Rebreanu – Iosif Bulbuca din Timişoara, o recomandare în care apare calificativul de „foarte bun” pentru lucrarea de pe Rebreanu executată de Confort şi încă o scrisoare de recomandare pentru un angajat al aceleiaşi societăţi, pe care apar semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi ştampila Primăriei Timişoara. Ciuhandu susţine că aceste documente nu au fost emise de Primăria Timişoara, ci este vorba de documente falsificate, mai ales că primăria are un proces cu societatea patronată de Georgică Cornu pentru lucrarea de pe Rebreanu.

Cum s-au făcut falsurile? De exemplu, la procesul-verbal de recepţie s-a folosit un proces-verbal de recepţie mai vechi, pentru o altă lucrare executată de Confort pe strada Herculane. Au fost modificate strada, în loc de Herculane apare Bd. Liviu Rebreanu – Iosif Bulbuca, şi data încheierii procesului-verbal de recepţie, susţin reprezentanţii Primăriei Timişoara. În documentul prezentat de Confort la Arad nu apare nici numele viceprimarului Sorin Grindeanu, pentru că acesta nu era viceprimar când s-a făcut recepţia pe Herculane, deşi acesta a făcut parte din comisia de recepţie la lucrarea de pe Rebreanu, au mai arătat oficialii municipalităţii.

După prezentarea acestei situaţii, la începutul acestei săptămâni, Georgică Cornu i-a trimis primarului o scrisoare deschisă în care îi spune că nu a falsificat nicio semnătură şi în care vorbeşte de lipsa sa de performanţă la primărie. Ciuhandu a afirmat că i-a răspuns printr-o altă scrisoare, „privată”.

Documente falsificate cu semnatura primarului Timisoarei la Primaria Arad

Razboiul cu documente falsificate pentru contracte pe bani publici dintre Cornu si Ciuhandu continua0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !