Cititorii Timis Online vin cu solutii la problemele din trafic! Ce spune primaria?

De A. Strugariu
Reactualizat la:
22Comentarii
Cititorii Timis Online vin cu solutii la problemele din trafic! Ce spune primaria?
© TION: Cititorii Timis Online vin cu solutii la problemele din trafic! Ce spune primaria?
Ştim că vă interesează ceea ce se întâmplă în oraş şi de aceea am lansat recent o nouă campanie, în cadrul căreia v-am propus să veniţi cu soluţii la diferite probleme. Pentru început v-am întrebat care este cea mai aglomerată intersecţie din Timişoara şi ce măsuri credeţi că ar trebui luate pentru fluidizarea circulaţiei. Am primit numeroase propuneri. Am selectat câteva dintre cele mai interesante şi le-am prezentat autorităţilor locale. Vedeţi în continuare răspunsurile reprezentanţilor primăriei.

Cititorii www.tion.ro au reclamat faptul că una dintre intersecţiile problemă din Timişoara este cea de la „Turist” – Calea Şagului cu strada Ana Ipătescu S-a propus semaforizarea respectivei intersecţii pentru fluidizarea circulaţiei.

I-am întrebat pe reprezentanţii primăriei dacă se ia în calcul acest lucru, dacă a fost analizată această variantă sau au alte soluţii pentru fluidizarea traficului.
Autorităţile locale spun că sunt prevăzute semafoare în acea intersecţie prin proiectul privind managementul traficului şi supravegherea video pentru care s-au accesat bani europeni, dar care nu a ajuns să fie pus încă în practică din cauza problemelor ivite la licitaţie, a contestaţiilor şi a cererilor de clarificare.
Licitaţia a fost reluată, iar reprezentanţii municipalităţii speră ca în perioada următoare să se finalizeze cu succes, pentru că, dacă procedurile mai întârzie mult, nu va mai exista timpul necesar pentru implementare, care ar trebui să se întâmple până la sfârşitul anului 2015.

„Semaforizarea intersecţiei de la „Turist” – Calea Şagului este prevăzută în cadrul proiectului „Trafic management şi supraveghere video”. În prezent ne aflăm în faza de evaluare a ofertelor depuse privind contractul de achiziţie publică de furnizare având ca obiect „Sistem supraveghere şi management al traficului în municipiul Timişoara pentru proiectul Trafic management şi supraveghere video”. Obiectivul general al proiectului este: îmbunătăţirea fluxului rutier şi al siguranţei cetăţeanului în municipiul Timişoara prin implementarea unui sistem cu control adaptiv de management al traficului urban şi supraveghere video metropolitană”, ne-au transmis reprezentanţii primăriei, care ne-au pus la dispoziţie şi o planşă în care se poate vedea cum este prevăzută semaforizarea în zona respectivă.

Proiectul privind managementul traficului şi supravegherea video cuprinde modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 134 intersecţii (extindere în 44 de intersecţii), dotarea intersecţiilor cu 230 de echipamente de supraveghere (camere video), instalarea de radare de viteză şi radare de informare, pentru atenţionarea şoferilor care depăşesc viteza legală, instalarea unor sisteme de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului, crearea unui centru de comandă şi control etc.

Cititorii au reclamat de asemenea faptul că în zona Hotelului Continental se produc blocaje în trafic din cauza acelor două treceri de pietoni aflate la distanţă apropiată una de cealaltă – cea de după staţia de taxi şi cea dinspre hotel şi parc spre strada Traian Grozăvescu. S-a propus fie desfiinţarea uneia dintre trecerile de pietoni, fie semaforizarea.

Cei de la primărie spun că, şi în acest caz, este prevăzută montarea de semafoare.

„În cadrul proiectului „Trafic management şi supraveghere video” este prevăzută semaforizarea trecerilor de pietoni din zonă”, spun oficialii municipalităţii.
Vom prezenta şi alte propuneri în zilele următoare, dar lansăm şi o nouă temă: Care credeţi că sunt zonele din Timişoara cele mai prost iluminate şi cum vedeţi rezolvarea acestei probleme? Aşteptăm comentariile voastre!

 22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor