Circulatia in zona Michelangelo se deschide… tot peste doua saptamani

De A.S.
8Comentarii
Circulatia in zona Michelangelo se deschide… tot peste doua saptamani
Redeschiderea circulaţiei în zona Michelangelo depinde în bună măsură de cum va fi timpul, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara. Dacă va fi vreme bună, oficialii municipalităţii estimează că traficul ar putea fi parţial reluat în circa două săptămâni. La fel estimau şi săptămâna trecută…

Redeschiderea circulaţiei în zona Michelangelo, unde se lucrează, din primăvară, la realizarea unui pasaj rutier subteran şi la reabilitarea podului, a fost amânată de la săptămână la săptămână, iar apoi de la lună la lună, în această toamnă. Odată intraţi în iarnă, oficialii municipalităţii au anunţat că traficul va fi reluat parţial până la sfârşitul anului: în vreo două săptămâni, estima primarul Nicolae Robu la începutul săptămânii trecute. În vreo două săptămâni a estimat şi luni. Edilul spune că nu-şi poate lua un angajament ferm pentru că totul depinde de cum va fi vremea.

Trebuie făcute nişte amenajări provizorii pentru a putea fi redeschisă circulaţia, amenajări care n-au fost prevăzute în proiect şi vor fi plătite separat, explicau, recent, autorităţile.

„Se lucrează la Michelangelo. Săptămâna trecută s-a mai turnat beton. Probabil că şi astăzi se toarnă beton. Sperăm să se poată deschide până la urmă traficul, provizoriu, aşa cum am anunţat, pe axa sud-nord. Este greu, pentru că acolo s-a săpat foarte mult, nu numai pentru realizarea subpasajului, acolo au fost lucrări majore, totul s-a schimbat, totul s-a înnoit, la canalizare, la alimentare cu apă, la reţeaua de termoficare, la reţelele pluviale, apoi alimentarea cu energie electrică, reţelele de date, fibra optică, telefonia, absolut totul s-a schimbat, totul este prin subteran. Au fost săpături adânci, la 5 metri, la 7 metri, la 10 metri, pentru reţelele acestea de utilităţi. Acum nu mai este chiar totul astupat, dar lucrările acestea pot fi făcute în câteva zile şi dacă timpul va rămâne aşa cum este acum, excepţional, atunci într-o perioadă scurtă s-ar putea ajunge să se creeze acea rută provizorie, pe care să o putem folosi până la primăvară. Două săptămâni estimez eu că ar fi necesare, dacă ar fi vreme bună la dispoziţie. Atunci s-ar putea face aceste lucrări. Să fie cu vreme bună două săptămâni. Săptămâna trecută au fost câteva zile cu vreme în care nu s-a putut lucra”, a declarat, luni, Robu.

Cum se va circula prin zonă? Reprezentanţii primăriei spun că şoferii vor putea ajunge de pe bulevardul Michelangelo pe strada Cluj şi de pe Aleea FC Ripensia pe Michelangelo, spre centru.
„Presupunem că mergem pe sensul dinspre centru, dinspre Banca Naţională, către partea de sud a oraşului. Se traversează peste Podul Michelangelo, apoi se face dreapta puţin, imediat după ce se traversează podul, se trece peste pereţii subpasajului şi se intră pe strada Cluj. Pe sensul celălalt, se vine pe Aleea FC Ripensia până în intersecţie, în intersecţie se face stânga, pe lângă subpasaj, apoi se traversează prin acelaşi loc, unde vor fi două benzi peste pereţii subpasajului, se face dreapta – e vorba de 20 de metri, nu mai mult -, se intră pe Podul Michelangelo şi se merge spre Banca Naţională. De la universitate spre strada Cluj nu se va putea circula”, a mai explicat Robu.

Lucrările pe fonduri europene trebuie finalizate până în august 2014.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor