Cine primeste ajutor de incalzire iarna aceasta? Lista actelor care trebuie depuse si conditiile de acordare

De Alina Strugariu
1Comentariu
Cine primeste ajutor de incalzire iarna aceasta? Lista actelor care trebuie depuse si conditiile de acordare
© Foto: arhiva
Ne bucurăm încă de vreme bună, dar am intrat deja în toamnă şi ne pregătim de iarnă. La punctele de lucru ale Colterm pot fi depuse cererile pentru ajutoarele de încălzire, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara. În sezonul rece 2015-2016 beneficiază de acest ajutor familiile cu venituri lunare nete de până la 786 de lei per membru de familie, respectiv persoanele singure cu venituri până la 1.082 de lei.

Cei interesaţi pot face demersurile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei în sistem centralizat.

Autorităţile locale au anunţat distribuirea formularelor reprezentând cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire conform OUG 70/ 31.08.2011, completată şi modificată în 2013.

Formularele, însoţite de actele doveditoare, pot fi depuse la cele nouă puncte operative ale societăţii Colterm, au anunţat reprezentanţii Primăriei Timişoara. Găsiţi anexată lista acestor puncte.

„Pentru sezonul rece 2015-2016, pot beneficia de ajutor de încălzire familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 1.082 lei”, precizează autorităţile locale.

Vă prezentăm lista actelor necesare:

– cerere şi declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei – formulare tip;

– copii după actele de identitate ale membrilor familiei, cu domiciliul sau reşedinţa la adresa pentru care se solicită ajutorul (carte de identitate/ buletin/ paşaport/ carte de identitate provizorie, certificat de naştere pentru copiii minori sub 14 ani, permis de şedere temporară sau permanentă, ori document de identitate pentru cetăţenii străini sau apatrizi);

– acte din care rezultă calitatea titularului cererii în raport cu imobilul pentru care solicită ajutorul: proprietar (copie după contractul de vânzare-cumpărare, extras de carte funciară), chiriaş (contract de închiriere), împuternicit (contract de comodat sau împuternicire de la proprietar/ titularul contractului de închiriere);

– adeverinţă de la liceu/ facultate pentru elevi/ studenţi peste 18 ani;

– acte privind veniturile nete lunare realizate de familie în luna anterioară depunerii cererii: adeverinţă privind venitul net (inclusiv valoarea bonurilor de masă, prime, ore suplimentare etc.), cupoane pensii, cupoane indemnizaţii pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 sau 3 ani, cupoane indemnizaţii cu caracter permanent, cupoane alocaţii de stat pentru copii, respectiv alocaţii pentru minorii daţi în plasament familial sau încredinţaţi spre creştere şi educare, acte doveditoare ale veniturilor din închirieri, dobânzi, dividende sau părţi sociale, declaraţie privind alte venituri realizate;

Persoanele care nu realizează venituri vor depune o declaraţie în acest sens.

Cei care nu spun adevărul riscă amendă dacă sunt prinşi.

„Neîndeplinirea obligaţiei titularului de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute, aşa cum sunt acestea trecute în formularele tip, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 de lei la 1.000 de lei”, atrag atenţia reprezentanţii municipalităţii.

Deţinerea anumitor bunuri poate conduce la excluderea acordării ajutorului de încălzire – găsiţi anexată şi lista acestor bunuri.

Formularele se distribuie la punctele Colterm în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri între orele 11:00-15:00, iar joi între 12:00-17:00.

Mai multe informaţii puteţi obţine la numerele de telefon: 0256 – 434.530 şi 0256 – 258.722.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor