CFR Marfa da afara 2.500 de angajati

De T. Ex.
CFR Marfa da afara 2.500 de angajati
CFR Marfă a anunţat că, la finalul lunii martie, a început procesul de disponibilizare a unui număr de 2.500 de angajaţi. Restructurarea companiei de stat a fost negociată cu Fondul Monetar Internaţional.

Potrivit programului de reorganizare a CFR Marfă, convenit cu FMI, anul acesta 2.500 de angajaţi ai companiei vor rămâne fără loc de muncă, arată un comunicat al Ministerului Transporturilor. Mai mult, reprezentanţii CFR Marfă susţin că au scăpat de datoriile la bugetul de stat, dar şi de creanţele către furnizori.

„Ministrul Dan Şova a prezentat oficialilor faptul că în data de 28 martie 2014, conform angajamentului către FMI, Consiliul de Administraţie al CFR Marfă a demarat procedurile de disponibilizare a unui număr de 2.500 de salariaţi. De asemenea, ca măsuri pentru reducerea arieratelor, până la sfârşitul lunii martie au fost compensate creanţele CET-urilor în suma de 87,4 milioane lei, a fost casat şi valorificat materialul rulant şi ieşit din exploatare, au fost încheiate contracte noi şi au încetat prestaţiile către clienţii care au arierate la CFR Marfă. Ministrul Dan Şova a supus atenţiei reprezentanţilor organismelor financiare internaţionale faptul că, la ora actuală, CFR Marfă nu înregistrează arierate la bugetul general consolidat şi nici la furnizorii de energie”, arată Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă.

CFR Marfă va rămâne după această restructurare cu 6.376 de salariaţi. Aceştia vor primi plăţi compensatorii, a căror valoare totală este de 16,8 milioane lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor