Cerere in CJ Timis: consilierii judeteni sa dea bani din propriul buzunar pentru Catedrala Mantuirii Neamului

De Adrian Panduru
12Comentarii
Cerere in CJ Timis: consilierii judeteni sa dea bani din propriul buzunar pentru Catedrala Mantuirii Neamului
© TION - Cerere in CJ Timis: consilierii judeteni sa dea bani din propriul buzunar pentru Catedrala Mantuirii Neamului
Consilierii judeţeni din Timiş au decis vineri să acorde 100.000 de lei pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului de la Bucureşti. Banii vor fi viraţi către Mitropolia Banatului, care, la rândul ei, va vira aceşti bani în contul construirii catedralei de la Bucureşti. Proiectul de hotărâre a fost mult discutat în consiliul judeţean, iar unul dintre consilieri a propus ca banii pentru catedrală să fie dați din buzunarul propriu al consilierilor județeni. Totuși, până la urmă, proiectul a fost aprobat.


Consilierul judeţean PNL Mihăiţă Bojin a cerut ca aceşti bani să fie daţi din buzunarul propriu al consilierilor judeţeni, nu din bugetul judeţului Timiş.

„În România sunt mai multe culte religioase cunoscute. Dacă guvernul şi consiliul judeţean ar avea bani suficienţi ar fi bine să construim şi spitale. Consider că este sarcina credincioşilor în a-şi construi clădirile de cult, chiar dacă este vorba de Catedrala Mântuirii Neamului. Cred că ar fi foarte oportun dacă aţi constitui un tabel şi a-ţi da din buzunarul propriu pentru catedrală. Consider că ar fi un gest bun dacă consilierii judeţeni ar da din buzunarul propriu. Sunt multe culte religioase recunoscute de Guvernul României”, a spus consilierul judeţean Mihăiţă Bojin.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, i-a spus “tizului” său că a contribuit şi va contribui în continuare la Catedrala Mântuirii Neamului.

„Tizule, mie îmi place când vorbim din punct de vedere religios, eu cred că sunt unul care am contribuit şi la Catedrala Mântuirii Neamului, şi din partea familiei, dar nu te-am auzit la şedinţa din februarie, atunci când am dat bani la cultul baptist. Cu suma aceasta sunt 900.000 de lei alocaţi către cultele din judeţul Timiş, este pentru prima dată când consiliul judeţean acordă bani tuturor cultelor din judeţul Timiş, pentru prima dată în acest an. Există o solicitare de la cultul baptist, probabil că vom discuta la suplimentarea lunii august. O să mai dăm 100.000 la toate cultele la rectificare, să terminăm hârâiala asta pe religie”, a răspuns Titu Bojin.

Bugetul judeţului Timiş este de 520 de milioane lei, pe acest an. Preşedintele CJ Timiş a spus că în următoarea şedinţă de consiliu judeţean chiar va face un tabel cu donaţiile consilierilor judeţeni, din propriul buzunar. Deocamdată, consilierii au aprobat alocarea a 100.000 de lei, cu 29 de voturi pentru şi două voturi împotrivă, din buzunarul timişenilor.

„Să vedem dintre noi consilierii care vom da banii pentru Bucureşti, să vedem fiecare dintre noi cât este în stare să pună. Să vedem cât este de simplu să punem din buzunarul nostru”, a spus Mihăiţă Bojin.

„Poate timişorenii s-ar fi bucurat, şi cei din judeţul Timiş, dacă o parte din aceşti bani ar fi fost redirecţionaţi către Catedrala Mitropolitană din Timişoara sau spre biserici din Timiş. Noi dăm banii cetăţeanului Timişului, Bucureştiului. Probabil că şi alte consilii judeţene au făcut sau vor face acest lucru”, a spus, la rândul său, consilierul judeţean Marin Popescu – PNL.

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc este o biserică în construcție, aflată în București, pe Dealul Arsenalului. Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în februarie 2011. Catedrala va avea 120 de metri lungime, 70 de metri lățime și 120 de metri înălțime, se va desfășura pe o suprafață de 38.000 de metri pătrați și va avea două hramuri: „Înălțarea Domnului” (Ziua Eroilor) și „Sfântul Apostol Andrei”. La prețul ridicării la roșu se vor adăuga încă circa 200 de milioane de euro pentru picturile din catedrală.

Articole pe aceeași temă:

Reprezentantii CJ Timis vor sa aloce 100.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, din bugetul pe 201512Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor