Reprezentantii CJ Timis vor sa aloce 100.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, din bugetul pe 2015

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
37Comentarii
Reprezentantii CJ Timis vor sa aloce 100.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, din bugetul pe 2015
© TION: Reprezentantii CJ Timis vor sa aloce 100.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, din bugetul pe 2015
Dacă anul trecut Consiliul Judeţean Timiş a alocat 100.000 de lei pentru construcţia Catedralei Mânturiii Neamului, de la Bucureşti, şi anul acesta consilierii judeţeni vor avea pe masă un proiect de hotărâre pentru alocarea aceleiaşi sume.

În şedinţa extraordinară ce va avea loc vineri, la Consiliul Judeţean Timiş, printre punctele de pe ordinea de zi se află şi proiectul referitor la “aprobarea unor forme de sprijin financiar pentru unitatea de cult Catedrala Mântuirii Neamului, aparţinând cultului religios Ortodox Român, recunoscut in România, din bugetul propriu al Judeţului Timiş pe anul 2015”.

Alocarea se face “având în vedere solicitarea care s-a depus pe adresa Consiliului Judeţean Timiş din partea reprezentanţilor cultului religios Ortodox Român recunoscut in România pentru Catedrala Mântuirii Neamului, prin care se cere alocarea unui sprijin financiar din bugetul local al Judeţului Timiş pe anul 2015”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

La începutul anului trecut consilierii judeţeni au aprobat alocarea aceleiaşi sume – 100.000 lei. Consilierii judeţeni din Timiş vor vota vineri în ceea ce priveşte “alocarea unui sprijin financiar pentru unitatea de cult aparţinând cultului religios Ortodox Român recunoscut în România şi anume Catedrala Mântuirii Neamului pe anul 2015, în sumă de 100,00 mii lei din bugetul propriu al Judeţului Timiş pe anul 2015. Suma propusă spre alocare de 100,00 mii lei, se va acorda Catedralei Mântuirii Neamului aparţinând cultului religios Ortodox Român, recunoscut în România, prin MITROPOLIA BANATULUI – ARHIEPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A TIMIŞOAREI”, scrie în raportul proiectului de hotărâre.

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc este o biserică în construcție, aflată în București, pe Dealul Arsenalului. Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în februarie 2011. Catedrala va avea 120 de metri lungime, 70 de metri lățime și 120 de metri înălțime, se va desfășura pe o suprafață de 38.000 de metri pătrați și va avea două hramuri: “Înălțarea Domnului” (Ziua Eroilor) și “Sfântul Apostol Andrei”. La prețul ridicării la roșu se vor adăuga încă circa 200 de milioane de euro pentru picturile din catedrală.37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor