”Cercurile increderii”, desemnata cea mai buna piesa a anului in cadrul Concursului National de Dramaturgie

De A. M. A.
Reactualizat la:
”Cercurile increderii”, desemnata cea mai buna piesa a anului in cadrul Concursului National de Dramaturgie
© Foto: Teatrul Național Timișoara
Cercurile încrederii de Radu Popescu este cea mai bună piesă a anului 2017. Teatrul Național din Timișoara anunță că acesta este textul care a câștigat Concursul Național de Dramaturgie din acest an.

Identitatea a fost tema propusă participanților la această ediție a Concursului Național de Dramaturgie (CND).

Organizatorii spun că formatul ediției CND 2017 a fost unul inovator. Astfel, prima etapă a presupus transmiterea de către concurenți a unui sinopsis cu prezentarea subiectului și a unui fragment de text dramatic. Juriul a fost alcătuit din prof. univ. dr. Nicolae Mandea, dramaturgul și teatrologul Mihaela Michailov, actrița Claudia Ieremia, criticul de teatru Ion Cocora și teatrologul Dan Marius Zarafescua.

Din cele 40 de propuneri au fost selectate următoarele proiecte: Cercurile încrederii de Radu Popescu, Brent de Adrian Jivan, Ana de hârtie de Crista Bilciu, Act de identitate: TU. EU suntem NOI… de Edith Negulici și Ultima iubire a lui Cezar de Horia Gârbea (text retras ulterior din concurs).

Între cele patru texte finaliste a fost o competiție puternică. Cercurile încrederii a fost piesa care, în lucrul cu actorii, a susținut și a dezvoltat cel mai bine din punct de vedere scenic temele și forma abordată, acesta fiind un indicator determinant în stabilirea textului câștigător.

„Piesa Cercurile încrederii construiește o imagine vie și atașantă a unei vârste a inițierii și a accesului spre definirea identității, a conturării personalității și a confruntării cu realități care ar trebui schimbate. Prin subiectul abordat și prin adresabilitatea temei dezvoltate, autorul a răspuns astfel cerinței acestei ediții de concurs de a aborda dramaturgic conceptul de Identitate printr-o realizare artistică valoroasă”, a precizat președintele juriului, Nicolae Mandea, în argumentarea deciziei.

Textul Cercurile încrederii, de Radu Popescu va fi prelucrat în continuare în dimensiunea practicii de scenă, proiectul urmând să fie finalizat în anul 2018 printr-un eveniment teatral produs de Teatrul Național din Timișoara.

Concursul Național de Dramaturgie este organizat de Teatrul Național din Timișoara din 2005.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor