Cele mai spectaculoase sali de concerte din lume

De T. Ex.
Reactualizat la:
Cele mai spectaculoase sali de concerte din lume
© TION: Cele mai spectaculoase sali de concerte din lume
Marile concerte nu se rezumă doar la o acustică impresionantă. Un fundal superb amplifică experiența unui spectacol de neuitat, iar câteva săli de concerte merită văzute chiar și fără… coloană sonoră. Cu vitralii frumos pictate, basoreliefuri antice și formațiuni monolitice, aceste săli sunt recunoscute drept cele mai frumoase din lume.


The Royal Albert Hall în Londra

Demn de un rege… sau o regină, Royal Albert Hall a fost inaugurat de regina Victoria în 1871 pentru consortul său, Prințul Albert. Design-ul clădirii a fost inspirat de arhitectura italienească, iar clădirea este realizată din 6 milioane de cărămizi și 80.000 de bucăți de teracotă. Sala de concerte are și o cupolă imensă din metal, care, în momentul în care a fost inaugurată sala de concerte, era cea mai mare din lume. Mai mult, frizele de peste 240 de metri de pe fațada exterioară, ce ilustrează „Triumful Artelor și Științelor” fac din această clădire una atât de distinctă, încât chiar și piloții naziști au cruțat-o în timpul bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

The Royal Albert Hall

Sala de concerte de la Walt Disney, în Los Angeles

Sala de concerte de la faimosul parc de distracții nu poate fi ratată. Curbele și ondulațiile structurii sclipitoare din metal seamănă cu o caricatură a zgârie-norilor americani. Potrivit designerului, stilul clădirii reprezintă muzică și mișcare. În ciuda exteriorului futurist, acustica sălii este aproape perfectă, iar, într-un mod inedit, orchestra și spectatorii se află la același nivel, fără balcoane, separeuri sau chiar coloane care să obstrucționeze accesul la spectacol.

Walt Disney

Teatrul Antic din Orange, Franța

Ridicată în secolul I, această clădire declarată sit UNESCO este săpată într-un deal din regiunea franceză Provence. De-a lungul vremii această structură a văzut multă… acțiune, din moment ce inițial era un amfiteatru roman. Și dacă vechimea acestei locații nu vă impresionează, atunci dimensiunile uriașe vor reuși acest lucru. Peretele din spatele scenei, cu o înălțime de peste 30 de metri, este decorat cu basoreliefuri intricate. În zilele noastre, teatrul este folosit pentru opere și găzduiește faimosul festival de operă Les Chorégies d’Orange, care atrage peste 9.000 de spectatori în fiecare an.

orange

Centrul Național pentru Spectacole din Beijing

Chiar dacă deseori este comparată cu un ou, clădirea Centrului Național pentru Spectacole este o sferă alungită din sticlă și titaniu, ce dă impresia că plutește pe apă. De fapt, clădirea stă pe un lac artificial și are o intrare subacvatică care duce spre cele trei săli de spectacole din interior. Chiar dacă este greu de crezut, această clădire futuristă a fost realizată pentru a concura cu pereții roșii ai Orașului Interzis din apropiere.

beijing

Opera din Sydney

Opera din Sydney este o clădire atât de cunoscută, încât mulți o asociază cu întreg continentul australian. Ridicată pe apă, pe vârful unei peninsule, scoicile din ceramică albă strălucesc sub Podul Harbour. Arhitectul Jørn Utzon a studiat diagrame navale, topografia regiunii și monumentele din apropiere pentru a crea o clădire care să se integreze în mod natural cu peisajul înconjurător.

Sydney-Opera-House-1

Opera Regală din Muscat

Cea mai ”tânără” clădire de pe această listă, Opera Regală din Muscat a fost construită în 2011 de același arhitect care a făcut și Marea Moschee din capitala Oman. Exteriorul operei aduce aminte de un palat si este realizat din marmură și calcar pentru a se conforma tradițiilor și arhitecturii orașului, în timp ce interiorul este o adevărată comoară de lemn încrustat și decorații arabe. Opera din Muscat este prima din lume care se poate lăuda cu scaune speciale cu ecrane pe spătar pe care este afișată traducerea spectacolului în toate limbile.

muscat0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor