Cei trei inspectori scolari adjuncti de Timis s-au retras din concurs: a fost prea scurt timpul… pentru a invata

De Adrian Panduru
8Comentarii
Cei trei inspectori scolari adjuncti de Timis s-au retras din concurs: a fost prea scurt timpul… pentru a invata
© TION - Cei trei inspectori scolari adjuncti de Timis s-au retras din concurs: a fost prea scurt timpul... pentru a invata
Cei trei inspectori şcolari adjuncţi din Timiş s-au oprit atunci când a venit vorba să dea probele de concurs pentru ocuparea posturilor. Au spus pas şi au renunţat să meargă mai departe, chiar după prima probă. Motivul? Programa a fost deosebit de încărcată, iar timpul pentru a o parcurge… limitat, spun inspectorii.


Timişul a fost primul judeţ care a intrat în concurs, luni, 20 aprilie, iar timpul pentru a parcurge programa a fost mult prea scurt, spun inspectorii. Candidaţii s-au prezentat la prima probă, la Bucureşti, cea de CV şi de prezentare, apoi au plecat acasă.

Inspectori şcolari adjuncţi de Timiş s-au prezentat la examen în aceste zile deoarece Ministerul Educaţiei şi Cercetării a dispus organizarea de concursuri în toată ţara pentru aceste posturi. Prima care a dat concurs a fost Aura Danielescu, inspector şcolar general, care a luat concursul.

Pentru funcţiile de inspectori şcolari adjuncţi s-au prezentat cei care sunt deja pe funcţie: Cornel Petroman, Halasz Ferenc şi Aurelian Sima plus un alt candidat – Mihaela Dana Petrov, director la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”.

Mihaela Dana Petrov a luat concursul, trecând de toate probele, urmând să fie numită pe funcţie printr-un ordin de ministru, iar cei trei s-au retras. Doi dintre aceştia îşi vor ocupa în continuare funcţiile, cel puţin până în 20 mai, până mai au numire pe funcţie, urmând ca până cel târziu la sfârşitul lunii august să fie organizat un nou concurs pentru aceste funcţii.

„Ar trebui văzut ca un act de curaj din partea dumnealor. Au avut experienţă şi maturitate suficientă dacă şi-au dat seama că aşteptările celor din comisie sunt extrem de mari faţă de posibilitatea lor de a putea să parcurgă întreaga programă. Trei dintre cei patru au decis să se retragă, urmând să ia o hotărâre dacă vor participa la un alt concurs, cu un timp de pregătire mai lung decât cel pe care l-au avut la dispoziţie. Au participat la prima probă şi s-au retras, după ce şi-au dat seama de greutatea probei au luat decizia comună să se retragă. Faptul că s-au dus până acolo este un act de curaj. Este greu să reuşeşti să parcurgi într-un timp limitat o programă”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş.

De când s-a anunţat concursul, inspectorii au avut timp de învăţat aproximativ o lună. Ultimul judeţ din care inspectorii vor participa la concurs e programat în 20 mai.

„Ieri a fost organizat concursul de inspectori pentru judeţul Timiş. Noi am fost chiar primul judeţ, aşa s-a întâmplat. A fost scurt timpul ca să citim tot ce-i acolo şi atunci am considerat că e mai bine să ne retragem”, a explicat Aurelian Sima.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor