Cea mai bună hrana in perioada de vara

De Lavinia Ceuta
Reactualizat la:
Cea mai bună hrana in perioada de vara
© TION: Cea mai bună hrana in perioada de vara
“Când cineva gustă pepenele roșu știe ce mănâncă îngerii”, spunea Mark Twain. Acesta este perfect pentru zilele de vara…

Pepenele roșu este practic o multivitamină, conținând cantități excelente de vitamina A, vitamina B6 si vitamina C si o serie de nutrienți vitali pentru sănătate. O cură cu pepene roșu ne ferește de multe probleme de sănătate, ne detoxifică organismul, îl împrospătează și îi aduce stare de energie și vitalitate!!!

Vitamina A este importantă pentru vedere si, deasemenea stimulează imunitatea prin intermediul limfocitelor și crește astfel rezistența organismului la infecții, este un nutrient necesar pentru producţia de sebum care păstrează hidratarea părului și a pielii. Vitamina C protejează organismul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi.

În compoziția pepenelui roșu se mai regăsesc numeroși compuși și nutrienți benefici sănătății, printre care se numară tiamina, riboflavina, vitamina B6, acidul folic, acidul pantotenic, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, manganul, seleniul, colina, licopenul si betaina. Acest aliment conține cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele.

• Colina este o substanţă importantă şi versatilă din componenţa pepenelui roşu, care este implicată în mecanismul somnului, al mişcărilor musculare, învăţării şi memorării. Colina ajută la menţinerea structurii membranei celulare, asistă la transmiterea impulsurilor nervoase şi la absorbţia grăsimilor.

• Pepenele rosu este extrem de bogat in citrulină, un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a face un alt aminoacid, arginina, care este folosit pentru a elimina amoniacul din organism. Cercetarile au demonstrat ca arginina îmbunătățește sensibilitatea la insulina la pacienții obezi ce suferă de diabet de tip 2 și rezistența la insulină.

Pentru o digestie sănătoasă, pepenii nu trebuie combinați cu niciun alt aliment, cu niciun alt fruct!!!

Pentru proprietățile sale hidratante, pepenele roșu este cel mai bun aliat pe timp de vară. Având în vedere că deshidratarea, chiar și în forme ușoare, cauzează dureri de cap, probleme de concentrare, oboseală și nervozitate, pepenele roșu trebuie inclus în dieta zilnică în această perioadă de vară.

Pepenele roșu poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli. Dacă suferiți de probleme renale și biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipație, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roșii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecțiuni. Puteți mânca, deasemenea, mult pepene roșu, dacă doriți să pierdeți în greutate.

• Poate fi un adevărat detoxifiant atunci când este folosit în cure de una sau două săptămâni. Zilnic se consumă pepene roşu, cel puţin două felii!!! Efectul excelent se obţine datorită conţinutului de apă care îl recomandă în detoxifierea corpului. Veți deveni mai hidratați și mai sănătoși, în același timp.

• Din cauza conținutului lor ridicat de apă, pepenii roșii au un efect diuretic excelent. Încercați o dietă cu pepene roșu timp de 3-14 zile. Prin această dieta se realizează detoxifierea corpului. Pepenii roșii îndepartează toxinele acumulate în organism!!! Acesta este motivul pentru pepenii roșii sunt buni la atenuarea și chiar vindecarea acneei.

Cea mai bună masă, în perioada verii?

O bucată mare de pepene rece, cu aroma lui, cu acea culoare de viață, cu gustul său îmbietor. Să nu treacă ziua fără să aveți o masă de pepene roșu, așa cum spunea și Mark Twain…ne vom simți aproape de îngeri, ușori și curați, bucuroși de existență!Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor