Ce sa nu ne lipseasca din dieta in această perioada de an?

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Ce sa nu ne lipseasca din dieta in această perioada de an?
Poate că vine cea mai frumoasă perioadă din an, să o așteptăm cu bucurie și sănătate. Fie că ținem post sau nu, din dieta de iarnă să nu vă lipsească cele ce vi le voi spune, toate fiind dătătoare de vitamine, minerale și suport de sănătate și bună vitalitate.

Sucurile proaspete din morcov, țelină, sfeclă roșie, măr și citrice, în combinație de maxim două fructe cu două rădăcinoase, combinația perfectă. Așa să ne pornim ziua, cu un fresh mare, plin de energie!

Nucile și semințele crude sunt preoteoleaginoase cu încărcătură mare de magneziu, zinc, seleniu, calciu și grăsimi esențiale pentru creier, inimă și articulații. Zilnic, un pumn deschis din acestea, iar nucile sunt sursă de magneziu, în număr de 5/zi.

Varza murată este un aliment medicament, alcalinizează organismul și chiar stimulează flora intestinală spre producerea atât de controversatei (ca și proveniență!) vitamine B12. Lângă orice fel de mâncare, puțin ulei de dovleac – un super deliciu, atât pentru gust, cât și pentru sănătate.

Usturoiul și ceapa au proprietăți cunoscute din străbuni, iar consumul lor pe timp de iarnă ajută organismul să stea departe de boli. În plus savoarea dată mâncării nu poate fi pusă la îndoială, să le avem din plin în dieta zilnică.

Produsele de stup, mierea și preparatele apicole sunt unul dintre cele mai apreciate superalimente, pline de enzime, vitamine și cu proprietăți de stimulare a sistemului imunitar. Să nu vă lipsească hrana zeilor din casă!

Leguminoasele fac parte din dieta vegetarienilor, iar ei știu că ziua nu trebuie să treacă fără una dintre ele la o masă. Putem alege între: mazăre, fasole, linte, soia, năut, humus, combinate cu salată de sfeclă roșie sau varză murată…să nu spuneți că nu v-am făcut poftă!

Tisanele din plante medicinale sunt cel mai simplu mod de profilaxie al tisanelor bolilor, fiecare ceai băut activează niște enzime în organismul nostru, iar enzimele înseamnă viață! Toate marile culturi ale lumii, ori cei ce trăiesc cel mai mult în prezent – poporul japonez -, toate au o tradiție și o cultură a ceaiului. De ce nu am fura obiceiurile bune, sau mai bine spus: de ce nu am înțelege că toate remediile afecțiunilor noastre ne sunt atât de firesc la îndemână, prin plantele și florile din jur?! Învățați să beți ceai, învățați să aveți tabieturi elegante și aducătoare de bunăstare…

Zile frumoase să vină, să ne bucurăm de un decembrie aducător de bine și magie în sufletele noastre!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor