Ce să faci în minivacanța de 1 Decembrie la Timișoara! Programul Târgului de Crăciun din Piața Victoriei

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
6Comentarii
Ce să faci în minivacanța de 1 Decembrie la Timișoara! Programul Târgului de Crăciun din Piața Victoriei
© foto: arhivă
Timișoara îmbracă straie de sărbătoare. În centrul orașului a sosit, joi, și bradul de Crăciun, pom adus din Italia. Pregătirile sunt în toi pentru parada militară de pe Bd. Take Ionescu de Ziua Națională, când își deschide porțile și Târgul de Crăciun și când va fi aprins și iluminatul festiv de sărbători. Vedeți programul complet de la târg, pe toată perioada lunii decembrie!

Dacă nu plecați din oraș în minivacanța de 1 Decembrie, puteți să participați la parada militară sau la evenimentele pregătite de autorități cu ocazia Zilei Naționale a României! Programul este unul destul de încărcat și pentru toate vârstele.

Pregătirile pentru Ziua României sunt în toi. În centrul Timișoarei veți găsi aproape 100 de căsuțe cu ornamente de sărbători, bucate alese și vin fiert. În parcarea de la Modex va fi raiul gurmanzilor, ne transmit cei din primărie, iar în Piața Libertății va fi raiul copiilor. Acolo este instalat un patinoar de 600 de mp, caruselul, atelierul lui Moș Crăciun, mașinuțe și tot de acolo pornește trenulețul adus din Parcul Copiilor, cu care cei mici se vor putea plimba gratuit în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10.30-12.30. Cei care vor dori să se dea pe gheață trebuie să scoată din buzunar 15 lei pe zi și alți 15 lei pentru patine, în cazul în care nu le au.

Joi a sosit și bradul de Crăciun, adus tocmai din Italia. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, are în jur de 13 metri înălțime și va fi decorat cu sute de instalații luminoase. Din centru nu lipsește deja tradiționala cupolă de lumini.

foto: Tion foto: Tion ©

Manifestările programate pentru ziua de sâmbătă încep cu o ceremonie militară cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori în Cimitirul Eroilor, la ora 8.30. O oră mai târziu va avea loc o ceremonie asemănătoare la monumentul colonelului Virgil Economu, iar de la 10.15 la Monumentul Eroilor Neamului din cimitirul din Calea Șagului.

Pe holul Palatului Administrativ din Timișoara vor fi dezvelite, de la ora 12, trei busturi dedicate Centenarului Marii Unirii: bustul lui Mihai Viteazul, al lui Alexandru Ioan Cuza și al Regelui Ferdinand I.

De la 13.30, timișorenii sunt așteptați pe Bd. Take Ionescu, unde va avea loc parada militară. Va fi prezentat onorul, va avea loc salutarea Drapelului de Luptă, va fi intonat imnul național, va avea loc o slujbă ținută de către ÎPS Ioan Selejan, vor lua cuvântul diverse oficialități, iar jumătate de oră mai târziu va fi realizat dispozitivul de defilare. Tot acolo este programat și un moment artistic susținut de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, solista de muzică populară Cristina-Teodora Stanciu și recitatorul de poezie/actorul Teatrului Național Timișoara Bogdan Spiridon.

În zona Bd. Take Ionescu va fi închis traficul auto complet aproape pe tot parcursul zilei, pe mai multe străzi: Popa Șapcă, Bd. Take Ionescu, str. Hector (între Bd. Revoluției 1989 și Bd. Take Ionescu), Bd. Revoluției (între str. Andrei Mocioni și str. Hector), strada Enric Baader (între calea ferată și Bd. Take Ionescu).

Parada militară propriu-zisă începe la ora 14.05. Vor defila detașamentele cu tehnica Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Penitenciarului Timișoara și detașamentele Direcției Poliției Locale.

De la ora 15, de la Podul Traian vor pleca tramvaiul tras de cai cu Fanfara Big Band, tramvaiul istoric Gemenele și tramvaiul turistic TramTur, care pornesc în călătoria spre Stația Catedrala Mitropolitană. Va fi, de fapt, o paradă a tramvaielor istorice ale STPT. Tramvaiul TramTur va circula cu program normal pe linia 6, între orele 16-19.

Începând cu ora 15.30 va răsuna muzica populară în Piața Victoriei, cu ansamblurile „Ghiocelul” din Giroc, „Doina Timișului” din Timișoara, „Semenicul” din Reșița, „Timișul” și soliștii invitați: Mariana Deac, Ramona Vița, Mihaela Petrovici, Silvana Râciu, Petrică Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Dumitru Stoicănescu, Titan Puichiță, Mariana Zota, Anca Panțâru și Ioan Surdu.

De la 18.30 începe tradiționala ceremonie militară de retragere cu torțe, realizată de Muzica Militară și militari ai Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”. Se va merge pe următorul traseu: Monument Virgil Economu (Piața Petru Maior) – Calea Lugojului – Bd. Take Ionescu – Bastionul Theresia – Piața Unirii – Piața Libertății – Piața Victoriei. Se estimează că se ajunge la destinație în jurul orei 19.40.

Față de alți ani, conform programului făcut public de Instituția Prefectului Timiș, iluminatul festiv de sărbători va fi pornit la ora 19.40, din Piața Victoriei. După momentul festiv, scena va fi luată cu asalt de Alexandra Stan, Bosquito și Ștefan Bănică, iar ziua va fi încheiată cu un foc de artificii.

Distracția nu se oprește aici în centrul orașului. „Toate aceste momente artistice vor prefaţa acţiunile ce se vor derula sub amprenta Târgului de Crăciun pe întreaga durată a acestuia, din 1 decembrie 2018 până în 10 ianuarie 2019. Sărbătoarea continuă în data de 2 decembrie cu recitalul artistului Aurel Tămaş”, anunță reprezentanții Primăriei Timișoara.

Târgul de Crăciun va sta deschis până în 10 ianuarie 2019, zilnic, în intervalul 10-22.30.

Reprezentanții primăriei au alocat 850.000 de lei pentru toate manifestările organizate în luna decembrie, pe Agenda culturală a orașului. Aici intră tot ce se petrece la Târgul de Crăciun, programul de Revelion, dar și Revelionul Seniorilor.

Programul complet de la Târgul de Crăciun:

1 decembrie, ora 15.30 – La mulți ani, România! – spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri

2 decembrie, ora 17.30 – Aurel Tămaș, Pusta Banatului, Ansamblul Timișul Tineret

4 decembrie, ora 17.30 – Robert Poka, Incubatorul de Artă

5 decembrie, ora 17.30 – Piti Show – emisiune interactivă cu și despre copii

6 decembrie, ora 17.30 – Noaptea lui Moș Nicolae – începutul colindatului. Fanfara Vidu Band și coruri de copii

7 decembrie, ora 17.30 –Corul Elim, Mihai Bizgan&Band

8 decembrie, ora 17.30 – Skywalkers, Vest Phoenix Cover, Phoenix

9 decembrie, ora 17.30 – Rocks of Fire, Funcky Hats, Facultatea de Muzică Timișoara

11 decembrie, ora 17.30 – Piti Show – emisiune interactivă cu și despre copii

12 decembrie, ora 17.30 – Palatul Copiilor, Timișoara Big Band

13 decembrie, ora 17.30 – Cromatik Voice, Școala de Arte Timișoara

14 decembrie, ora 17.30 – Cantodena, Cromatik Voice, Incubatorul de Artă

15 decembrie, ora 17.30 – Piti Show – emisiune interactivă cu și despre copii, Generația Muzicii, Karaoke Colinde

16 decembrie, ora 15.00 – Festivalul Coral „Leru-i, Doamne, Ler”

18 decembrie, ora 17.30 – Școala Pro Muzica

19 decembrie, ora 16.00 – Crăciunul Căpitanului Hook – spectacol interactiv pentru copii, ce prefațează sosirea lui Moș Crăciun in Piața Victoriei. În deschidere va fi Fanfara Pro Amiciția

20 decembrie, ora 19.00 – Rock For Revolution: Pro Muzica, Implant pentru Refuz, Sanctuar, Melting Dice

21 decembrie, ora 19.00 – Timișoara în mișcare

31 decembrie, ora 18.30 – Revelion 2019: Subcarpați, Baaska, Kamelia, Box Office, Sean Norvis.

Programul prezentat este pus la dispoziție de Biroul Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Timișoara!6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor