Ce parere aveti despre noii stalpi de iluminat din Piata Libertatii? Primarului nu-i plac…

De A.S.
Reactualizat la:
49Comentarii
Ce parere aveti despre noii stalpi de iluminat din Piata Libertatii? Primarului nu-i plac…
© TION: Ce parere aveti despre noii stalpi de iluminat din Piata Libertatii? Primarului nu-i plac...
După tăierea arborilor din Piaţa Libertăţii şi pavajul roşu, un alt subiect dezbăzut în aceste zile îl reprezintă stâlpii de iluminat aleşi pentru acest spaţiu central al Timişoarei reabilitat pe bani europeni. Se reclamă faptul că nu se potrivesc în peisaj, dacă ne uităm la arhitectura clădirilor. Primarul Nicolae Robu spune că nici lui nu-i plac respectivii stâlpi, dar că aşa a fost gândit proiectul…

Cei 12 stâlpi de iluminat au fost montaţi la sfârşitul lunii trecute în Piaţa Libertăţii, iar recent a fost pornit şi iluminatul în zonă.

Primarul Nicolae Robu spune că nu a avut nicio contribuţie la acest capitol, pentru că aşa a fost gândit proeictul încă din timpul fostei administraţii, ba chiar că nici lui nu-i plac stâlpii care au apărut în piaţă.

„Nu am vrut să mă pronunț acum asupra acestor stâlpi… Vă rog să-i întrebați pe arhitecți, pentru că nu am nicio contribuție la alegerea lor. Așa a fost prevăzut de la bun început, să fie de nu știu ce înălțime, cu nu știu câte corpuri… Nu am niciun amestec. Nu pot cere schimbarea lor, pentru că așa sunt în proiect. Mie nu-mi plac deloc. Nu înțeleg logica… A apărut unul, acolo, în fața Primăriei Vechi, și, de când l-am văzut, am spus imediat, am dat telefon pe loc și am spus «Ce e cu stâlpul ăsta, că nu e potrivit?» Mi s-a răspuns că va fi foarte bine, că e totul gândit și în ceea ce privește numărul lor…”, a declarat Robu.

În opinia edilului, ar fi fost mai bine să existe corpuri de iluminat care să fie amplasate pe clădiri. Bineînţeles, dacă şi clădirile ar fi reabilitate, pentru a nu se pune în lumină… tencuiala şi ornamentele care stau să cadă.

„Piața Libertății este o piață superbă și, în momentul în care clădirile vor fi reabilitate, va fi o mândrie pentru Timișoara, așa, în conceptul acesta de piață cu puțină vegetație, cum sunt cele mai faimoase piețe ale lumii. În toate piețele, că m-am uitat peste pozele pe care le am, fie nu există niciun stâlp cu corpuri de iluminat, fie există foarte puțini, în colțuri, cu una-două excepții. În viziunea mea, lumina în piață trebuie să fie pe clădiri, care trebuie toate să ajungă să fie eclerate cu iluminat artistic, arhitectural. În piețele pe care le-am văzut prin lumea largă, cu clădirile toate iluminate artistic și cu iluminarea artistică a monumentului din centru, că așa sunt toate piețele, cu câte un monument în centru, nu mai e nevoie decât, eventual, de foarte puțină lumină suplimentară. Uzual, există câte un stâlp în colțuri, dar altfel, nu așa…”, a mai explicat Robu.

În ceea ce priveşte băncile şi arborii care ar urma să apară totuşi în Piaţa Libertăţii, într-un număr redus faţă de ceea ce prevedea proiectul iniţial, primarul spune că nu s-a stabilit încă ce se va pune şi unde exact – locul copacilor şi amplasarea mobilierului urban.

În centrul istoric al Timişoarei vor apărea şi şapte noi obiecte de artă urbană în cadrul proiectului de reabilitare al primăriei, una dintre statui fiind prevăzută în Piaţa Libertăţii.

Ce părere aveți despre stâlpii de iluminat din Piaţa Libertăţii?

Vezi Rezultatele

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...

 

Alte articole pe aceeași temă:

Se face lumina in Piata Libertatii: a inceput montarea stalpilor de iluminat

 49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor