Ce-i lipseste Timisoarei? Fantani ornamentale cu leduri, in sensurile giratorii. Primaria vrea sa faca cinci

De Roxana Deaconescu
14Comentarii
Ce-i lipseste Timisoarei? Fantani ornamentale cu leduri, in sensurile giratorii. Primaria vrea sa faca cinci
© Tion: Ce-i lipsește Timișoarei? Fântâni ornamentale cu leduri, în sensurile giratorii. Primăria vrea să facă cinci
Cinci fântâni ornamentale vor să amenajeze reprezentanții Primăriei Timișoara în unele intersecții din Timișoara: în Piața Bălcescu, dar și în alte patru sensuri giratorii din oraș. Municipalitatea a lansat deja licitațiile pentru serviciile de proiectare și pune la bătaie aproape 9.000 de euro pentru cele cinci fântâni. Banii sunt doar pentru studiile de fezabilitate.


Fântâna din Piața Bălcescu revine în discuții, la Timișoara! În 2013, chiar la inaugurarea intersecției, după lucrările de reorganizare, primarul Nicolae Robu anunța că acolo va fi mutată Coloana Fidelității din Cimitirul Eroilor, iar în jurul ei vor fi amenajate inele cu apă. Trei ani mai târziu s-a aflat că nu se poate muta monumentul din cimitir, așa că Robu a venit cu altă idee: să fie amenajată o fântână ornamentală în mijlocul intersecției din Bălcescu.

Iată că în cele din urmă s-a făcut primul pas, prin lansarea licitației pentru serviciile de proiectare. Vom avea așadar o fântână cu luminițe.

„Vor fi prestate servicii de proiectare în vederea elaborării documentației tehnico-economice, respectiv întocmire studiu de fezabilitate, astfel cum sunt acestea impuse în tema de proiectare și nota conceptuală. Se propune execuția unei fântâni ornamentale, care va avea un bazin parțial suprateran, realizat din beton armat, hidroizolat, finisat interior și exterior.

Sistemul funcțional al fântânii va fi compus din următoarele elemente: jeturi de apă, controlabile individual prin intermediul unei electrovalve submersibile, proiectoare cu led, submersibile din inox controlabile, sistem filtrare, dinamic show controler, accesorii hidraulice diverse necesare montajului complet”, se arată în anunțul de participare trimis către SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Pentru documentația necesară viitoarei fântâni ornamentale din Piața Bălcescu primăria pune la bătaie 9.600 de lei fără TVA, adică 11.424 de lei cu tot cu TVA. Ofertele pot fi depuse până în 21 iunie, la ora 15, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Patru fântâni cu luminițe în alte patru sensuri giratorii

Sensul giratoriu din Piața Iuliu Maniu, cel din zona Selgros de pe Calea Aradului, cel din Lipovei – de la intersecția străzilor Armoniei cu Ion Ionescu de la Brad și cel din zona Praktiker de pe Bd. Antenei vor fi puse în evidență cu patru fântâni ornamentale, cu bazine mai mari sau mai mici, cu jeturi de apă iluminate cu ajutorul unor proiectoare cu led.

Primăria caută firme care să facă proiectele pentru toate aceste patru fântâni. Pentru cea din Piața Iuliu Maniu, care ar urma să fie amenajată pe amplasamentul central care va avea utilitatea de sens giratoriu, ofertele se pot depune până în 25 iunie, la ora 15, urmând să fie deschise pe SEAP, imediat. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

„Se propune execuția unei fântâni ornamentale în Piața Iuliu Maniu, pe amplasament central care va avea utilitatea de sens giratoriu. Fântâna va avea un bazin cu un diametru de aproximativ 30 m, parțial suprateran, realizat din beton armat, hidroizolat, finisat interior și exterior. Sistemul funcțional al fântânii va fi compus din următoarele elemente: jeturi de apă, controlabile individual prin intermediul unei electrovalve submersibile, proiectoare cu led, submersibile din inox controlabile, sistem filtrare, dinamic show controler, accesorii hidraulice diverse necesare montajului complet”, se arată în anunțul de atribuire.

Documentația doar pentru această fântână costă aproape 6.000 de lei fără TVA, adică 7.140 de lei cu tot cu TVA.

Reprezentanții primăriei vor să facă o fântână ornamentală și în sensul giratoriu de la ieșire din oraș, pe Calea Aradului.

„Se propune execuția unei fântâni ornamentale în zona Selgros, strada Calea Aradului, pe amplasament central care va avea utilitatea de sens giratoriu. Fântâna va avea un bazin cu un diametru de aproximativ 40 m, parțial suprateran, realizat din beton armat, hidroizolat, finisat interior și exterior. Sistemul funcțional al fântânii va fi compus din următoarele elemente: jeturi de apă, controlabile individual prin intermediul unei electrovalve submersibile, proiectoare cu led, submersibile din inox controlabile, sistem filtrare, dinamic show controler, accesorii hidraulice diverse necesare montajului complet”, se arată în anunțul trimis către SEAP.

Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, iar firmele interesate pot depune ofertele până în 26 iunie, la ora 15, urmând ca acestea să fie deschise pe loc. Municipalitatea nu dă mai mult de 7.140 de lei, cu tot cu TVA, pe SF.

Un alt sens giratoriu care va fi înfrumusețat cu o fântână ornamentală este cel de pe Calea Lipovei, de la intersecția străzilor Armoniei cu Ion Ionescu de la Brad.

„Se propune execuția unei fântâni ornamentale în Calea Lipovei, la intersecția cu str. Armoniei și II de la Brad. Fântâna va avea un bazin cu un diametru de aproximativ 20 m, parțial suprateran, realizat din beton armat, hidroizolat, finisat interior și exterior. Sistemul funcțional al fântânii va fi compus din următoarele elemente: jeturi de apă, controlabile individual prin intermediul unei electrovalve submersibile, proiectoare cu led, submersibile din inox controlabile, sistem filtrare, dinamic show controler, accesorii hidraulice diverse necesare montajului complet”, scrie în anunț.

Și în acest caz, valoarea estimată cu tot cu TVA este de 7.140 de lei, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Ofertele pot fi depuse până în 27 iunie, la ora 15.

Cea de-a cincea fântână ornamentală va fi amenajată în sensul giratoriu mai nou construit de lângă mall, de pe Bd. Antenei. Va avea un bazin cu un diametru de aproape 30 de metri, iar datele tehnice sunt asemănătoare cu cele de la restul fântânilor. Valoarea SF este cam aceeași, maximum 7.140 de lei cu tot cu TVA, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Ofertele pot fi depuse până în 20 iunie, la ora 15, în SEAP.

Sunt, așadar, cinci fântâni ornamentale care ar urma să fie construite în sensurile giratorii din Timișoara. Primăria pune la bătaie aproximativ 9.000 de euro numai pentru studiile de fezabiltate. Abia după ce va fi gata documentația vom putea afla cât va costa amenajarea fiecărei fântâni în parte.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor