Ce carente apar in organismul nostru, in sezonul rece?

De Lavinia Ceuta
Ce carente apar in organismul nostru, in sezonul rece?
© TION - Ce carente apar in organismul nostru, in sezonul rece?
Sezonul rece este cel în care întâlnim cei mai mulți oameni răciți sau cu guturai și virozele parcă sunt mai răspândite ca oricând, este adevărat. Temperatura de afară este o încercare pentru orice organism care, cumva, în diverse forme, nu este bine pregătit să întâmpine aceste temperaturi joase. O atenție la felul în care ne îmbrăcăm și facem trecerile de la o temperatură la alta, precum și felul în care ne alimentăm, este foarte importantă.


Știți cum se spune, ”oamenii puternici se răcesc doar vara!”

Prin acesta, tocmai acest lucru poate fi scos în evidență, că, de ești preocupat de sănătatea ta, ai grijă cum te hrănești, ce ”combustibil” alegi spre propria-ți funcționare și sistemul tău imunitar este mereu întărit și gata ”de apărare!”

Datorită lipsei razelor solare și a expunerii noastre la soare, în sezonul rece apar de multe ori și carențe ale vitaminei K, vitamină de care depinde absorbția Ca și, de asemenea, buna noastră stare psihică. Mulți dintre noi resimt iarna cu o ușoară apăsare, cu o fină apatie în starea lor emoțională și de aceea, este foarte important ca în aceste perioade ”reci” să socializăm și să suplinim din vitamine, cu bucuria și dragul de a fi înconjurați de oameni dragi. Nu degeaba în sezonul rece este și Crăciunul…

Mereu să vă amintiți de existența suplimentelor alimentare, venite să susțină lipsa de nutrienți din anumite perioade, cum este și aceasta. Iarna, mai mult ca oricând, vă recomand să le folosiți cu încredere, nu pot decât să vă ajute în menținerea unui bun echilibru intern. Imunitatea o întărim de cu toamna, prin varietatea de ”crud” de care ne bucurăm, dar o întreținem și iarna, prin suplimente alimentare (vezi produsele de stup, de exemplu, să nu lipsească din nicio casă!). Și omega 3 este un ”must have”, sau un supliment cu lecitină, toate vin în întâmpinarea bunei noastre funcționalități. Am dat câteva exemple, ele diferă de la organism la organism, este evident!

Să vă preocupe starea de sănătate, prevenția bolilor și bunul echilibru emoțional, toate acestea fiind influențate de alegerile hranei și a suporturilor auxiliare de întreținere și menținere a sănătății!

Mereu alegeri conștiente în viețile voastre, în alegerea hranei de zi cu zi!

Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Regulament de plasare a anunturilor