CCIAT pregateste un nou curs de formator

De Marcel Hoster
CCIAT pregateste un nou curs de formator
Cei care doresc să se specializeze în domeniul pregătirii de personal pot urma cursul de Formator organizat luna viitoare de Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş.

CCIAT, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, propune o nouă serie a cursului de formator. Acesta va avea loc în perioada 10 – 21 iulie 2017, cu program de luni până vineri, între orele 16.30-20.30, la Centrul Regional de Afaceri situat pe Bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22. Perioada se va confirma telefonic sau prin e-mail de către coordonatorul de curs, la formarea unei grupe minime de cursanți.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Cursul de formator se adresează celor care doresc să ofere în condiții legale cursuri și traininguri (calificare, recalificare, dezvoltare personală, dezvoltare de competențe), emițând diplome recunoscute de Ministerul Muncii și Ministerul Educației; persoanelor care oferă în cadrul firmei, în conformitate cu atribuțiile de serviciu, programe de formare (protecția muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de muncă); persoanelor care doresc să se dezvolte personal, prin dobândirea de abilități și competențe, pentru transmiterea corectă și eficientă a unor mesaje către terți; persoanelor din departamentul de Resurse Umane / lectori Interni.
Cursul de formator organizat de CCIAT și-a dovedit utilitatea și în contextul exersării altor roluri la locul de muncă sau chiar în plan personal.

„Mi-a plăcut în mod special prezentarea clară, atitudinea pozitivă, modul de interacţiune al formatorului cu participanţii, exemplele multiple oferite. Un curs complex, incitant (…) și foarte bine structurat! Relația formator-cursanți a fost foarte relaxată, modul degajat al formatorului și aplicaţiile practice au făcut să fie bine asimilat cursul și bine înțelese obiectivele acestuia”, a declarat Daniela Vilcu-Micu, responsabil mediu și gestiunea deșeurilor AZUR SA.

Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovadă că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulţilor şi pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire” ( art. 23, alin. 1 din OG 129/2000).

La sfârșitul cursului, participanții vor fi capabili: să identifice necesitățile de instruire; să folosească limbajul verbal, limbajul nonverbal și paraverbal în favoarea lor; să administreze situații dificile de livrare (ex. grupe de cursanți neinteresați de învățare); să aleagă informația relevantă pentru obiectivele de instruire; să construiască activități care să ducă la îndeplinirea obiectivelor de instruire; să faciliteze învățarea pe parcursul și după finalul programului de prezentare/instruire; să evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante; să facă rapoarte de instruire relevante pentru o companie; să organizeze programele de prezentare/instruire.

Informații suplimentare și înscrieri se pot obţine la Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.104 sau la tel. 0372185272, 0724604132, e-mail: amluca@cciat.ro, Ana Maria Luca – consultant cameral. De asemenea, înscrieri se pot face şi online, aici.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor