CCIAT pregateste noi specialisti in domeniul accesarii fondurilor europene

De Marcel Hoster
CCIAT pregateste noi specialisti in domeniul accesarii fondurilor europene
© Tion: CCIAT pregateste noi specialisti in domeniul accesarii fondurilor europene
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lansează o nouă serie de cursuri de pregătire pentru experți în domeniul accesării fondurilor europene. Absolvenții vor primi certificate recunoscute și emise de Ministerul Muncii.

Lansarea noilor măsuri de finanțare din fonduri europene aduce o serie de elemente și soluții inovative care să asigure o gestionare eficientă și transparentă a fondurilor și totodată să faciliteze accesul la finanțare. Această facilitare este asigurată prin scurtarea perioadelor de evaluare și selecție a proiectelor și prin aplicarea de simplificări procedurale și mecanisme utile potențialilor beneficiari.

În acest context, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională vine în sprijinul celor interesați cu o nouă serie a cursului Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene. Noua sesiune va avea loc în perioada 12 – 21 iunie, cu program de luni până vineri, între orele 16.30– 20, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT. Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Cursul este avizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, iar certificatele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Cursul se adresează instituțiilor publice, companiilor private, ONG-urilor, precum și tuturor persoanelor care doresc să se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă. De asemenea, cursul este util membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor avea competențele și abilitățile specifice, necesare scrierii unei cereri de finanțare și derulării cu succes a proiectului. Tematica acoperă cele mai importante teme legate de finanțările europene: Programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / instituției; Pașii / etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile; Modul de completare a unei cereri de finanțare; Accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene; Ce implică din partea firmei / instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale; Nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.

Informații și înscrieri se pot obține la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110 sau la tel. 0256/219172, 0742/924344, e-mail: mmuresan@cciat.ro, Milena Mureșan – organizator curs.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor