Catelusa de doar 4 luni omorata cu cruzime la Topolovatu Mare. Pet Hope cere inchisoare pentru agresor

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
35Comentarii
Catelusa de doar 4 luni omorata cu cruzime la Topolovatu Mare. Pet Hope cere inchisoare pentru agresor
© Foto: Pethope
Caz incredibil de cruzime împotriva animalelor, la Topolovăţu Mare, făcut public de Asociaţia Pet Hope. Un tânăr de 27 de ani ar fi bătut o căţeluşă comunitară de doar patru luni atât de brutal încât puiul a intrat în comă de gradul IV şi a trebuit să fie eutanasiat. Potrivit martorilor, în momentul agresiunii căţeaua dormea liniştită, fără a fi pe proprietatea agresorului.

Potrivit celor de la Pet Hope, căţeluşa dormea liniştită în momentul în care a fost bătută cu bestialitate de un tănăr de 27 de ani, în data de 19 iulie.

„Cruzime fără margini în satul Topolovățu Mare din apropierea orașului Timișoara! Berzescu Ioan Doru, în vârstă de 27 de ani, așa cum reiese din plângerea penală depusă la Poliție, a lovit de mai multe ori cu o bâtă o căţeluşă comunitară de doar 4 luni. În momentul atacului, cățelușa dormea, fără a se afla pe proprietatea agresorului sau măcar în apropierea sa. Animalul nu a deranjat vreodată agresorul sau pe alți săteni, nici măcar nu obișnuia să latre. La scena de o bestialitate rar întâlnită au existat martori, care în ciuda amenințărilor agresorului, au intervenit și au preluat căţeluşa însângerată, internând-o de urgenţă la o clinică veterinară din Timişoara. Plângerea penală a fost deja formulată și depusă la Poliția din localitate, urmând să se facă toate demersurile pentru pedepsirea agresorului”, arată cei de la Pet Hope.

Conform martorilor, după ce a lovit-o de mai multe ori, agresorul s-a întors la el în curte pentru a se spăla, iar apoi a luat o bâtă cu care a încercat să termine ceea ce începuse. Animalul a fost însă scăpat din mâinile acestuia de vecinii tânărului, care au asistat şocaţi la întreaga scenă.

„Un agresor nepedepsit, obișnuit să se comporte violent și să scape „basma curată” nu ține cont că victima lui este om sau animal. Cruzimea și bestialitatea cu care a lovit un cățel fără apărare ne-a șocat deoarece în toata atitudinea lui s-a văzut clar dorința de a ucide. Nu a avut un acces de furie. Calm și hotărât, a ieșit din curte, s-a îndreptat spre cățelușa care dormea și i-a aplicat mai multe lovituri care s-au dovedit a fi mortale. S-a reîntors în curte, s-a spălat de sângele animalului și a revenit cu bâta în mână ca să termine ceea ce a inceput. În acel moment eu și soția mea am reușit să intervenim. La modul cum s-a comportat și cum a ieșit din curte înarmat cu o bâta, cu scopul clar de a lovi, putea fi victima chiar o ființă umană”, a declarat persoana care a luat atitudine împotriva brutei.

Oamenii din localitate au luat atitudine împotriva agresorului şi au făcut plângere la Poliţie.

„Deşi sunt încă în stare de şoc, urletul groaznic de durere al cățelului îl am încă viu în memorie, am încredere că Poliția si Justitia își vor face datoria, iar astfel vor fi descurajate toate persoanele care cred că pot lovi sau omorî un animal după bunul plac, din dorinta de a ucide sau pentru simplul lor divertisment. Am făcut tot ce este omenește posibil pentru salvarea cățelului, dar leziunile craniene rezultate în urma loviturilor primite au fost incompatibile cu viața. Nu ne vom opri la mijloc de drum, vom continua toate demersurile pentru ca agresorul să plătească pentru tot ce a făcut, bietului pui de câine nevinovat dar și nouă ca martori ai acestei agresiuni”, a continuat unul dintre martorii agresiunii.

Conform avocaţilor asociaţiei Pet Hope, tânărul ar putea să ajungă acum la închisoare. Din păcate, Poliţia Animalelor, instituţie înfiinţată în urmă cu un an, aflată în subordinea Direcţiei Sanitar-Veterinare, nu pare a avea o activitate intensă. Astfel, foarte puţină lume cunoaşte până şi că această instituţie există, iar reprezentanţii acesteia nu au dat niciodată publicităţii un raport de activitate.

„Lovirea și maltratarea unui animal este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea. Prea puţini însă ştiu asta. Nu putem însă ignora astfel de cazuri. Trebuie să luăm atitudine, să sesizăm Poliția și şi să o sprijinim în ancheta, pentru ca astfel de agresori să ajungă la închisoare. Orice fel de violență este inacceptabilă și trebuie pedepsită, fie că vorbim de un om sau de un animal. Pet Hope Timișoara va acorda pro bono toată asistența juridică necesară pentru soluționarea cazului și condamnarea agresorului” au spus avocaţii Asociației Pet Hope Timișoara.

Reprezentanţii Pet Hope au mai menţionat că în ciuda tuturor eforturilor medicilor veterinari de a-i salva viaţa, cățelușa fiind preluată în urgență cu coma de gradul patru cu multiple leziuni craniene, dupa 36 de ore de la internare a trebuit sa fie eutansiată pentru a i se curma suferinţa şi chinurile inimaginabile.

„Martorii acestui ingrozitor eveniment fac mari eforturi să depăşească scena de o bestialitate cutremurătoare la care au asistat. Între timp, agresorul Berzescu Ioan Doru se află încă în libertate, căutând probabil următoarea victimă printre animale sau de ce nu, chiar printre oameni”, au concluzionat cei de la Pet Hope.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor