Cate mijloace de transport scoate zilnic STPT pe traseu si pe ce linii! Numarul exact de tramvaie, troleibuze, autobuze si minibuze

De Roxana Deaconescu
28Comentarii
Cate mijloace de transport scoate zilnic STPT pe traseu si pe ce linii! Numarul exact de tramvaie, troleibuze, autobuze si minibuze
© Tion: Cate mijloace de transport scoate zilnic STPT pe traseu si pe ce linii!
Anul 2018 este anul schimbărilor majore la STPT! Aceasta era promisiunea primarului Nicolae Robu, care a anunțat, recent, pe rețelele de socializare, că a reușit să crească numărul de autobuze pe linia 33. De la trei s-a ajuns la șase. Aceasta, deși anul trecut erau patru pe această linie. Vedeți câte mijloace de transport circulă pe fiecare linie a STPT și câte circulau anul trecut, în octombrie!

Trebuie să precizăm un amănunt foarte important! Pe timp de vară, STPT scade puțin numărul mijloacelor de transport, care circulă la program de vară, atât cât durează și vacanța elevilor.

„Mijloacele de transport în comun circulă pe toate liniile conform programului de vară. Începând cu luna septembrie, intervalele orare de așteptare în stații vor scădea, pe trasee urmând să fie introduse mai multe mijloace de transport în comun”, ne-au declarat reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara.

Deși a promis în nenumărate rânduri că anul acesta este anul unui salt major în ceea ce privește condițiile de transport public din Timișoara, iată că a trecut deja mare parte din 2018 și în afară de schimbările de șefi și de problemele cu salariile n-am văzut prea multe schimbări la STPT. Circulă într-adevăr mai multe tramvaie Armonia și vaporașele au fost scoase pe Bega, deși acum unul singur îi plimbă pe timișoreni, pentru că transportul public pe canal încă nu poate fi pornit în condiții legale.

Dar haideți să vedem cum stă exact situația! Tion.ro a cerut o situație privind numărul de mijloace de transport în comun care circulă pe fiecare linie.

Astfel, am aflat că pe linia 1 circulă patru tramvaie, pe linia 2 tot patru, pe linia 4 sunt șase tramvaie, pe linia 6 sunt două garnituri, pe linia 7 sunt șapte garnituri, pe linia 8 patru, iar pe linia 9 circulă cinci tramvaie. Vorbim despre un total de 32 de tramvaie, pe când anul trecut, în toamnă, erau doar 30 de tramvaie pe linii: patru pe linia 1, cinci pe linia 2, șase pe linia 4, șase pe linia 7, trei pe linia 8 și șase pe linia 9. STPT are peste 80 de garnituri în parcul auto, din care 22 de Armonii.

Ultima promisiune a primarului, făcută chiar luni, 13 august, este că pe linia 4 vor circula numai tramvaie Armonia, în măsura în care linia este corespunzătoare. El a promis, de asemenea, mai multe mijloace de transport pe șine pe traseu.

În ceea ce privește circulația troleibuzelor, pe linia 11 circulă trei în momentul de față, pe linia 14 circulă patru, pe linia 15 sunt trei mijloace de transport, pe linia 16 sunt tot trei, pe linia 17 sunt doar două, pe linia 18 la fel, iar pe liniile M11 și M14 sunt câte trei troleibuze. Așadar, un total de 23 de vehicule.

Cum se prezenta situația anul trecut, în octombrie? Erau patru pe linia 11, două pe linia 13, cinci pe linia 14, patru pe linia 15 și tot patru pe linia 16, trei pe 17, trei pe 18 și tot câte trei pe liniile M11 și M14. Cu opt mai mult decât câte circulă în prezent.

Cât despre autobuze, 36 de vehicule sunt pe traseu în această perioadă, iar în locul unora circulă doar cinci din faimoasele minibuze cumpărate de municipalitate.

Pe linia 21 avem un minibuz, pe linia 13 circulă un autobuz, pe linia 28 un minibuz, pe linia 32 este un autobuz, pe linia 33 sunt șase autobuze, pe linia 33B sunt două autobuze, pe linia 40 circulă un autobuz, pe linia 46 la fel, pe linia 3 sunt două autobuze, pe linia 5 sunt două minibuze, pe linia E1 sunt trei autobuze, pe linia E2 circulă trei autobuze, pe linia E3 sunt două autobuze, pe linia E4 este unul singur, iar pe E4B la fel. Pe linia E6 avem un singur autobuz, pe linia E7 sunt trei autobuze, pe E8 sunt două autobuze, pe M35 unul singur, pe M22 sunt trei, iar pe linia M29 avem un minibuz, în timp ce pe linia M44 și M30 circulă câte un autobuz.

Anul trecut, în octombrie au circulat 42 de autobuze, nu cu mult mai multe față de această perioadă: pe linia 21 a circulat un singur autobuz zilnic, unul a fost pus linia 28, unul pe linia 32, patru pe linia 33, două pe linia 33B, patru pe linia 40, patru pe linia Expres 1, două pe linia Expres 3 și linia 3, unul pe linia Expres 4, unul pe linia Expres 4B, unul pe linia Expres 6, cinci pe linia Expres 7, patru pe linia Expres 8, unul pe linia M35, trei pe linia M22, unul pe linia M29 și unul pe linia M44.

Potrivit oficialilor regiei, parcul auto al RATT este format din 81 de tramvaie, 50 de troleibuze, 13 minibuze și 85 de autobuze. Din totalul autobuzelor, 55 sunt vehicule scurte și 30 articulate, iar din totalul tramvaielor 22 sunt Armonii, garnituri reabilitate recent la Arad sau Pașcani.

Ca și anul trecut, doar cinci minibuze au fost scoase pe traseu, din totalul de 13 existente în parcul auto al STPT: șase venite la finele lui 2015 și șapte aduse în 2018. Primăria a cumpărat în total 20 de astfel de vehicule: autobuze de capacitate mică, Euro 6, cu podea coborâtă, la 150.000 de euro bucata.

Articole pe aceeași temă:

Transportul public în Timișoara îi nemulțumește zi de zi pe călători, care ajung să aștepte chiar și jumătate de oră într-o stație până când să vină un tramvai sau un autobuz ori un troleibuz. Reprezentanții Regiei Autonome de Transport Timișoara susțin că au suficiente mijloace de transport în parc...28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor