Care este primul pas in procesul de slabit?

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Care este primul pas in procesul de slabit?
© Care este primul pas in procesul de slabit? (foto: trendymods.com)
Niciodată, nici un nutriționist ce urmărește un proces de slăbire pentru pacientul său, în tandem cu obținerea și menținerea unei stări de sănătate, nu va începe altfel, decât prin lecția:„cum se consumăm corect apa și ce cantitate este de trebuință, în menținerea sănătății?”

Eliminarea toxinelor cumulate în țesutul adipos se întâmplă prin reducerea numărului de calorii, adică adoptarea unui regim hipocaloric, și printr-un consum ridicat de apă, spre eliminarea toxinelor eliberate de stazele limfatice. Cum altfel să se îndepărteze acestea, din fluxul intern, dacă nu printr-un aport consistent de apă? Îmi amintesc vorbele unui profesor, medic endocrinolog, care ne spunea: „dacă nu învățați mai întâi oamenii să bea apă corect, mai bine nu le transformați regimul alimentar într-unul hipocaloric, pentru că riscați să le intoxicați diferite organe, să-i îmbolnăviți, în scurt timp!”

Așa cum pielea de pui – de exemplu -, partea grasă a acestuia, este considerată plină de toxine și nu se recomandă consumul ei, la fel și în corpul omului, partea de țesut adipos este încărcată de produși reziduali nefolositori, iar eliminarea lor se face în primul rând, printr-un consum mare de apă.

Surprinzător, pentru foarte mulți dintre noi acest prim pas este destul de greu, însă, rezultatele sunt uimitoare. După numai 7 zile…

• Se pot pierde 3 kg
• Pielea arată mult mai bine
• Starea lipsită de energie se îndreaptă
• Analizele de colesterol mărit încep să se normalizeze ( în 3 săptămâni, un regim hidric corect, restabilește valorile colesterolului, cel mai simplu și firesc tratament!)
• Starea de foame permanenta este îndepărtată
• Ritmul și starea generală se schimbă

Iată, toate se pornesc atent și firesc, fără grabă, spre obținerea unor rezultate durabile, nu doar obținerea unui ”efect yo-yo” al dietelor de slăbit, făcute după ureche sau scrise pur și simplu de diferiți amatori în ale nutriției.

Obiectivul unui profesionist în domeniu dieteticii este în a-și educa pacienții și ai face conștienți de un regim de viață permanent, nu spre scrierea de diete ce-i vor slăbi .. apoi vor reveni la kilogramele inițiale .. apoi vor reveni și în cabinetul acestora! Reîntâlnirea cu pacienții este firească, o data la câteva luni după obținerea performanței dorite, iar discuțiile ar fi bine să fie unele de informare a noutăților și de confirmare a stării de bine și echilibru. Sună cu totul altfel o astfel de abordare, nu-i așa?

Cum să mă hidratez, adică cum să beau apă pentru a putea să pornesc stazele limfatice spre eliminare, spre a slăbi și a mă simți mai bine?” va fi subiectul viitorului articol, ce v-a apărea în următoarea săptămână.

Rămânem aproape cu bine, bucurie și sănătate!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

———————————————————————————
Centre medicale recomandate:
Derma Health SRL
Strada Drubeta 29, Timișoara
0740 000 044

Ultra Med
Adresa mail contact: office@ultra-med.ro
Tel programari:0723372767
Program lucru: luni-vineri 15-20
str Pavel Jumanca, nr 14

Centrul Profilaxia SRL
Str. Arieş nr. 3, et I
Timişoara
Centrul Profilaxia Timisoara – 0256.490.123
Centrul Profilaxia Arad – 0757.168.102