Cardul profesional pentru someri are o noua versiune

De M. Hoster
Reactualizat la:
Cardul profesional pentru someri are o noua versiune
© Foto: Arhiva
Şomerii care se adresează Agenţiei Judeţene Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş pentru a beneficia de diferite servicii vor avea în curând la dispoziţie o nouă versiune, îmbunătăţită, a cardului profesional. Astfel că, în noul sistem informatic toate cele 42 de unităţi profesionale vor avea acces la o bază de date comună, cu informaţii din toate judeţele.


Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă implementează proiectul strategic „Cardul Profesional European 2– instrument inovativ de modernizare şi eficientizare a activităţii SPO”.

Astfel, prin acest proiect se implementează un nou sistem informatic expert dedicat activității de bază a instituției, care va asigura accesul specialiștilor din cadrul ANOFM la o bază de date centralizată la nivel național, fiind primul sistem informatic din cadrul ANOFM care va asigura o astfel de funcționalitate, având în vedere că până la intrarea în exploatare a sistemului Cardul Profesional European 2, există 42 de baze de date distincte, la nivelul fiecărui județ, la care se adaugă cea centrală.

Prin continuarea proiectului „Cardul Profesional European 2” Serviciul Public de Ocupare va asigura în continuare creșterea calității serviciilor de informare și orientare în carieră și de mediere a muncii oferite persoanelor în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorilor. Prin acest proiect ANOFM contribuie la consolidarea capacităţii administrative proprii prin creșterea calității și eficienței serviciilor furnizate precum și pentru a asigura corelarea ofertei cu cererea de forță de muncă.

Cele 42 de agenții județene pentru ocuparea forței de muncă vor dispune de un serviciu în format self service. Această platformă va completa și valoriza rezultatele obținute de implementarea unor proiecte anterioare.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !