Campanie pentru dotarea cu aparatura a sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Copii din Timisoara

De Adrian Panduru
Campanie pentru dotarea cu aparatura a sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Copii din Timisoara
© TION - Campanie pentru dotarea cu aparatura a sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Copii din Timisoara
La Timişoara s-a lansat campania “Împreună putem da o șansă la viață!”, pentru dotarea cu aparatură a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Pe 1 iunie 2015, de Ziua Copilului, s-a lansat în Timișoara campania de strângere de fonduri pentru dotarea cu aparatură a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Campania lansată pe 1 iunie își propune să strângă fonduri pentru dotarea cu aparatură absolut necesară și prioritară pentru funcționarea secției de ATI Pediatrică: Injectomate, pupinel, infuzomate, paturi speciale de terapie intensivă.

Injectomatele sunt destinate administrării anumitor soluţii medicamentoase într-un volum şi ritm prestabilit. Din necesarul de 174 de injectomate există în dotare 26, fiind obligatorie achiziţia a cel puţin unui injectomat per pat de terapie, propunere de achiziţie actuală – 35. Pupinel – pentru menţinerea la cald a probei de sânge în vederea determinării compatibilităţii preparatelor de sânge respectiv încălzirea rapidă a acestor preparate; necesar – 2 , propunere de achiziţie actuală – 1. Infuzomate – aparate care vor permite administrarea în ritm constant a necesarului de lichide pe cale endovenoasă. Din necesarul de 48 sunt în dotare 13, propunere de achiziţie – minim 15. Paturi speciale de terapie intensivă: necesare – 29, existente – două. Propunere achiziţie – 10.

Campania este susținută de organizația non-profit “West HR Association” în colaborare cu Spitalul de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara și cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, partener principal al proiectului.

Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu” este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României. Copiii care sunt tratați aici provin cu precădere din cele patru județe arondate (Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș). Un număr de 2.500 copii beneficiază anual de serviciile secției de ATI Pediatrie, dintre care 1.000 de pacienți chirurgicali și 1.500 pacienți medicali.

Astăzi, saloanele compartimentului Terapie Intensivă sunt insuficiente pentru numărul mare de pacienți – copii cu probleme grave, motiv pentru care s-a luat decizia extinderii numărului de saloane.

Medicii de la Spitalul „Louis Țurcanu” secția Anestezie si Terapie Intensivă Pediatrică (ATIP) sprijină zilnic copiii încercând să le dea o șansă la viaţă. Câteodată e imposibil când nu ai cu ce! BRD îi va implica în campania de strângere de fonduri pe toți angajații din agențiile BRD din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, timp de o lună, pe toată durata acestui proiect dedicat copiilor.

În această perioadă, angajații băncii le vor povesti tuturor clienților care vor intra în agențiile BRD despre această acțiune comunitară și îi vor invita să se alăture și să doneze pentru dotarea Spitalului de Copii. Companiile locale, care sunt clienți BRD, vor fi consiliate de angajații băncii asupra beneficiilor fiscale prevăzute de legea sponsorizării și vor fi încurajate să direcționeze 20 % din impozitul pe profit pentru cauza spitalului.

Afișele campaniei vor fi expuse la loc vizibil în toate agențiile BRD din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, iar consilierii băncii vor oferi clienților flyere cu informații suplimentare.

„Misiunea noastră în comunitate este aceea de a susține proiectele care contribuie la dezvoltarea și progresul societății. Echipa noastră este o adevărată forță care poate genera schimbarea și binele în comunitate. Credem cu tărie că implicându-ne în această campanie vom construi împreună un viitor mai frumos pentru copiii noștri”, a declarat Nicola Carabenciov, Directorul Executiv al Grupului BRD Timișoara.

Donațiile se pot face în contul West HR Association, deschis la BRD: RO10 BRDE 360S V923 1153 3600 – cont în lei, dedicat exclusiv acestei campanii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !