Burse de 2 milioane de lei pentru 27 de cercetatori de la Universitatea de Vest Timisoara

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Burse de 2 milioane de lei pentru 27 de cercetatori de la Universitatea de Vest Timisoara
© Burse de 2 milioane de lei pentru 27 de cercetatori de la Universitatea de Vest Timisoara (foto: arhiva)
Un număr de 9 cercetători post-doctorat şi 18 doctoranzi de la Universitatea de Vest Timişoara au beneficiat, timp de 20 de luni, de burse în valoare totală de peste 2 milioane de lei. Reprezentanții universității spun că proiectul a avut succes, rezultatele obţinute depăşind aşteptările iniţiale.

Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București și Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, în calitate de parteneri, împreună cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în calitate de beneficiar, au finalizat proiectul „Programe doctorale și postdoctorale – suport pentru creșterea competitivității cercetării în domeniul ştiințelor exacte”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 20 de luni şi a beneficiat de o susţinere financiară de 9,626,463 lei, din care peste 2 milioane de lei au revenit Universităţii de Vest din Timişoara.

În urma unei competiţii de proiecte de cercetare, la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara, în domeniul știinţelor exacte, s-a constituit un grup ţintă format din 9 cercetători post-doctorat şi 18 doctoranzi care au beneficiat de burse lunare, au realizat stagii de cercetare şi au participat la conferinţe de specialitate din spaţiul UE. Pe parcursul derulării proiectului, au fost achiziţionate echipamente şi materiale necesare proiectelor de cercetare.

Deoarece rezultatele ştiinţifice obţinute de tinerii cercetători se regăsesc într-un număr de 57 de articole publicate în reviste, incluse în baze de date internaţionale, respectiv 81 de lucrări ştiinţifice comunicate la conferinţe internaţionale de specialitate, se consideră că proiectul a reprezentat un real succes la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara. Acest lucru este reflectat şi de faptul că multe dintre rezultatele planificate în cererea de finanţare au fost depăşite.

„La nivel de universitate considerăm că rezultatele obținute și impactul științific al acestora vor avea un efect pozitiv asupra carierei cercetătorilor din grupul țintă pe termen lung, contribuind astfel la dezvoltarea resursei umane pentru cercetare”, au transmis reprezentanții Universității de Vest Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor