Blues de Timisoara cu Bega Blues Band, in amintirea lui Kamo

De C.D.T.
Reactualizat la:
Blues de Timisoara cu Bega Blues Band
Blues de Timisoara cu Bega Blues Band
O carte nominalizată la Premiul pentru publicistică al Fundaţiei Muzza şi-o trupă timişoreană care a fost decretată de aceeaşi organizaţie Formaţia Anului 2010 ( festivităţile au avut loc luna aceasta la Bucureşti) s-au întâlnit duminică la Galeria Triade, în amintirea unui muzician ce-şi leagă numele şi de volum, şi de formaţie: Bela Kamocsa.

Duminică a fost seara cărţii intitulate „Blues de Timişoara: o autobiografie Bela Kamocsa”, dar şi a trupei Bega Blues Band, una plină de spirit şi de şarm cum doar momentele ce-o au ca amfitrioană pe Sorina Jecza ştiu să fie. Despre apariţia editorială marca Brumar, semnalată şi lăudată în mai toată presa culturală, a vorbit coautorul, scriitorul Tinu Pârvulescu, nepot al regretatului Kamo. El a subliniat că demersul său publicistic e însemnat nu numai prin aceea că l-a reapropiat de celebrul său unchi, ci şi de limba română, la care a revenit după doisprezece ani de scris în altă limbă. În plus, l-a reconectat la universul jazz-ului autohton, un spaţiu pe harta căruia Timişoara are un loc aparte.

Un splendid microrecital cu Bega Blues Band şi câteva dintre piesele pe care Kamo le-a îndrăgit (inclusiv „Hei, tramvai”, din epoca legendarului Phoenix) a întregit frumos evenimentul.

C.D.T.

 

Duminică a fost seara cărţii intitulate „Blues de Timişoara: o autobiografie Bela Kamocsa”, dar şi a trupei Bega Blues Band, una plină de spirit şi de şarm cum doar momentele ce-o au ca amfitrioană pe Sorina Jecza ştiu să fie. Despre apariţia editorială marca Brumar, semnalată şi lăudată în mai toată presa culturală, a vorbit coautorul, scriitorul Tinu Pârvulescu, nepot al regretatului Kamo. El a subliniat că demersul său publicistic e însemnat nu numai prin aceea că l-a reapropiat de celebrul său unchi, ci şi de limba română, la care a revenit după doisprezece ani de scris în altă limbă. În plus, l-a reconectat la universul jazz-ului  autohton, un spaţiu pe harta căruia Timişoara are un loc aparte.

Un splendid microrecital cu Bega Blues Band şi câteva dintre piesele pe care Kamo le-a îndrăgit (inclusiv „Hei, tramvai”, din epoca legendarului Phoenix) a întregit frumos evenimentul.

C.D.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor