Becali amendat de Consiliul Concurentei

De T. Ex.
Becali amendat de Consiliul Concurentei
© TION - Gigi Becali
Consiliul Concurenței l-a amendat pe Gigi Becali cu peste 180.000 lei pentru că nu a notificat preluarea controlului companiei de construcţii Arcom Bucureşti.

În 2008 Becali a cumpărat 71,5% din acțiunile Arcom prin mai multe tranzacții succesive, fără a notifica autoritatea de concurenţă cu privire la operaţiune. De aceea Consiliul Concurenței l-a sancționat pe Becali cu o amendă în valoare de 183.526 lei

„Cuantumul amenzii reprezintă 1% din cifra de afaceri a firmelor controlate de Becali la nivelul anului 2012. Această amendă este printre sancţiunile de nivel redus, ne-am dus la 1%, minimul legal fiind de 0,5% “, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu

Becali are la dispoziție 30 de zile pentru a decide dacă plăteşte sau contestă sancțiunea în instanţă, a mai spus Chiriţoiu.

„Potrivit legislaţiei în vigoare este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vânzarea activelor, restructurarea companiei înainte ca autoritatea de concurenţă să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu”, se arată într-un comunicat emis de Consiliul Concurenţei.

Conform Legii concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ.

Arcom Bucureşti, fosta Antrepriză Română de Construcţii Montaj, a fost înfiinţată în anul 1969 şi are activităţi în domenii precum execuţia de lucrări de construcţii, producerea şi comercializarea materialelor de construcţii şi instalatii, sau realizarea şi montajul confecţiilor metalice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !