Bazinul de la Scoala 30, inchis imediat dupa inaugurare. Se va deschide in 2017

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
15Comentarii
Bazinul de la Scoala 30, inchis imediat dupa inaugurare. Se va deschide in 2017
La Școala nr. 30 din Timișoara bazinul de înot a fost reabilitat și inaugurat la începutul lunii noiembrie. Este vorba despre un bazin modern de care se vor bucura atât elevii, cât și cei din afara școlii care vor să înoate și sunt dispuși să plătească pentru acest lucru. Un adevărat spa, cu bazin, dușuri moderne și saună. La puțin timp după inaugurare au apărut însă și primele probleme. Cititorii TION ne-au sesizat că bazinul nu este deschis.

Deși bazinul trebuia să fie funcțional la capacitate maximă încă din luna decembrie, deschiderea sa se mai amână. Copiii, dar și cei care doresc să înoate, contra cost, la bazinul de la Școala nr. 30, mai au de așteptat. Bazinul se va deschide publicului după Anul Nou, în prima decadă a lunii ianuarie. S-a încercat deschiderea sa mai devreme, dar au apărut unele probleme. Firma care a făcut lucrarea a intervenit (fără costuri) pentru a remedia defecțiunea, bazinul aflându-se în garanție timp de doi ani, spune conducerea școlii.

„După ce am făcut deschiderea bazinului am realizat probele, pentru că bazinul a fost reabilitat în proporție de 95 la sută. Am deschis bazinul, la trei zile, luni dimineața, am văzut că scade apa cu aproximativ o pătrățică de mozaic. Am spus că pe undeva pierde apă. Am luat legătura cu firma, am chemat proiectantul, toți specialiștii implicați. Atunci au spus că trebuie să-l golim pentru a vedea unde sunt pierderile. A durat aproximativ patru zile până a fost golit. Dânșii (specialiștii) spun că de la duze, datorită presiunii, probabil a fost o greșeală de montaj, nu știu exact. Important a fost să se remedieze. Acum s-a intervenit și trebuie cam trei zile să rămână să se usuce. Luni începem să-l umplem din nou. Cam o săptămână durează să se umple și să se încălzească apa pe la 30-32 de grade. Nici noi înainte nu ne-am dat seama, deși am făcut probele, așa cum ne-au recomandat specialiștii. Noi chiar joi am vrut să deschidem, dar nu am reușit să-l umplem”, a spus Mihaela Șora, directorul Școlii 30 din Timișoara.

Reprezentanții școlii le-au spus copiilor că din 5 decembrie vor începe opționalul de înot, s-au alcătuit grupele, totul era pregătit, dar nu s-a putut da startul. În aceste condiții, vor începe de anul viitor.

„Imediat după Anul Nou cred că poate fi deschis. Cu cei mici am vrea din 9 ianuarie să începem opționalul de înot”, a spus Mihaela Șora.

Reparațiile făcute de firmă au intrat în garanție, nu s-a plătit niciun ban în plus pentru remedierea problemelor care au apărut după inaugurare.

Bazinul de înot de la Școala nr. 30 a fost construit în urmă cu aproximativ 10 ani, fiind folosit până aproape de finalul anului 2015. Atunci s-a decis că este nevoie de reabilitare pentru că atât bazinul, cât și spațiile din jurul său erau degradate. Lucrările de reabilitare au durat aproximativ un an. Valoarea lucrărilor de reabilitare este de aproximativ 500.000 de lei, bani de la bugetul local al Primăriei Timișoara. Pe lângă bazinul propriu-zis, în cadrul proiectului s-au amenajat și toaletele și vestiarele, chiar și o saună.

Până la demararea lucrărilor de reabilitare, tarifele pentru închirierea bazinului erau de 65 de lei/ culoar/oră și 15 lei pe oră pentru utilități, dar, la deschiderea oficială a bazinului, conducerea școlii și-a manifestat dorința de a mări tarifele: 80 de lei/oră pentru culoar plus 20 de lei utilitățile.

UPDATE. Primarul Timișoarei: Bazinul se deschide luni, nu e așa grav

Nicolae Robu susține că „se întâmplă și la case mai mari” să apară erori la unele produse, așa că faptul că bazinul are nevoie de reparații nu este așa de tragic. De lucrări s-a ocupat firma Depo Cleo SRL, care face reparațiile din surse proprii.

„Nu luați lucrurile în tragic, pentru că nu este cazul ca la orice fisură să facem o tragedie și să considerăm că s-au dus pe Apa Sâmbetei toți banii investiți. Se va remedia, pentru că lucrarea este în garanție, evident că există și fondul de garanție de bună execuție. Nu se plătesc bani în plus, se vor face remedieri și bazinul se face așa cum trebuie. Nu e normal, dar dacă s-a întâmplat să fie un viciu ascuns, ce puteam să facem?”, a explicat pentru tion.ro primarul Nicolae Robu.

La câteva minute de la această explicație, edilul-șef a revenit cu informații „proaspete”. El dă asigurări că bazinul se va deschide lunea viitoare și că au fost făcute deja reparațiile.

„Unele firme celebre au retras de pe piață anumite produse, noi trebuie să înțelegem situațiile corecte. Luni se deschide bazinul, este o informație în timp real. Se poate umple și într-o zi, nu e nevoie de mai multe, data trecută l-am umplut într-o zi. S-au remediat problemele, ceea ce s-a descoperit acum s-a remediat”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

La Scoala Generala 30, ca la spa. Bazin de inot proaspat reabilitat si… sauna

 



15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor