Bazar, cartea ca obiect de arta

De A. M. A.
Bazar, cartea ca obiect de arta
© foto: Bazar
The Secret Garden și Launmomentdat prezintă BAZAR, eveniment care susține diferite direcții din domeniul publicării de carte independentă și reunește artiști din diferite zone: ilustrație, design, editori de carte și alte publicații de tip de self-publishing.

În perioada 27-28 octombrie, la Bastionul Maria Theresia, între orele 12-20:00 va avea loc evenimentul Bazar, care a apărut din dorința de a promova cartea ca și obiect de artă și care susține diferite direcții din domeniul publicării de carte independentă. Vor fi prezenți artiști din diferite domenii: ilustrație, design, editori de carte și alte publicații de tip de self-publishing (benzi desenate, reviste, fanzine sau scurte povestiri ilustrate).

„Ediția de anul acesta reunește artiști și ilustratori locali (Balamuc, Vlad Cadar, Mimi Ciora, Kape Illustration, Olivia Maria Manța, Newclearfairy, Sorina Vazelina și The Secret Garden), dar și din țară (Bianca Mocan, Mădălina Găceanu și MEPH – Cluj Napoca, KAJET Journal, Librăria Jumătatea Plină și Primitiv Print – București) în jurul unei platforme care promovează tiparul ca și formă de expresie artistică, indiferent de suportul folosit: hârtie, ceramică, textil sau alte materiale”, ne spun organizatorii.

Publicul este invitat să participe la două ateliere care încurajează creativitatea și dexteritatea manuală: Imaginary Plants Coloring Book este un atelier în care participanții vor învăța să deseneze, pagineze, să multiplice și să lege o carte de colorat, coordonați de Livia Coloji, care face parte din colectivul Balamuc de Ana Kun și Răzvan Cornici. Cel de al doilea atelier, Introducere în tehnici de serigrafie, este susținut de Primitiv Print (Grigore Alexandru Liteanu), unde cei interesați au ocazia să descopere cum pot imprima pe diferite materiale, cu precădere textile, creațiile proprii care pot fi luate acasă în urma participării.

Sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 23.00, la baza sportivă Proiectantul va avea loc Disco.BAZAR organizat în colaborare cu festivalul Launmomentdat, iar muzica va fi asigurată de Ulises, Rapala (SoulHeads), Antonio Nartea (Platforma Wolff, București) și We Are Creepz.

descărcare0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !