Batalia pe controlul orasului Recas continua. Prefectura a cerut modificarea hotararii de schimbare de viceprimarului

De B.A.M
Batalia pe controlul orasului Recas continua. Prefectura a cerut modificarea hotararii de schimbare de viceprimarului
© TION - Batalia pe controlul orasului Recas continua. Prefectura a cerut modificarea hotararii de schimbare de viceprimarului
Situaţie incertă, în continuare, la Recaş, oraşul care a rămas fără primar după ce acesta a fost arestat preventiv în dosarul de corupţie ce vizează şi fosta conducere a Poliţiei Timiş. Prefectura a decis că hotărârea de consiliu local dată imediat după arestarea primarului Pavel Teodor, prin care se schimba viceprimarul, are „nişte inadvertenţe” aşa că a cerut modificarea ei. Noua putere administrativă din Recaş este însă decisă să meargă în instanţă…


Vă reamintim că oraşul Recaş a rămas fără primar după ce Pavel Teodor (PSD) a fost arestat preventiv la cererea procurorilor DNA, care îl acuză de mai multe fapte de corupţie. Locul acestuia a fost luat de viceprimarul Alin Neamţu (PSD), însă consilierii locali aflaţi până atunci în opoziţie au profitat de perioada de tranziţie şi au format o nouă majoritate. Cum consiliul local are puterea de a schimba viceprimarul, Alin Neamţu a fost schimbat din funcţie cu consilierul independent Daniel Nicula. Practic, Nicula este şi în acest moment primarul de facto al oraşului, Pavel Teodor fiind în acest moment în arest la domiciliu.

Imediat după trecerea hotărârii de schimbare a viceprimarului, atât Alin Neamţu cât şi secretarul oraşului au acuzat nelegalităţi în ceea ce priveşte forma acesteia. Mai exact, titlul hotărârii conţinea cuvântul „demitere”, caz în care aceasta ar fi putut fi aprobată doar cu două treimi din voturi, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, secretarul oraşului a afirmat că doi membri din comisia de validare a votului au lipsit din sală la numărare, iar Consiliul Local Recaş nu a dat o nouă hotărâre prin care să modifice componenţa acestei comisii.

Prin urmare, la Prefectura Timiş au ajuns mai multe obiecţii legate de modul în care s-a făcut schimbarea viceprimarului din Recaş, iar prefectul Eugen Dogariu a decis că acestea sunt valide.

„A fost transmisă către Primăria Recaş o adresă prin care se atrage atenţia consiliului local că există nişte inadvertenţe în cadrul hotărârii de consiliu local legate de titlu, de motivare şi de conţinut. Aşteptăm să vedem ce ne răspunde Consiliul Local Recaş. Aşteptăm să vedem ce consideră consiliul local că trebuie să facă cu hotărârea respectivă, în speţă să o modifice”, a declarat Dogariu.

Noul viceprimar din Recaş, Daniel Nicula, consideră însă că hotărârea respectivă a fost cât se poate de legală, iar Prefectura Timiş nu are niciun motiv să o considere altcumva. El a precizat că Primăria din Recaş a angajat un avocat, deoarece secretarul a formulat deja obiecţii legate de această hotărâre, şi a transmis Prefecturii Timiş că nu va modifica respectiva hotărâre. Nicula a mai spus că administraţia locală este pregătită să meargă în instanţă, în cazul în care prefectul va ataca hotărârea consiliului în contencios-administrativ.

Problema este că, dacă Prefectura Timiş va ataca această hotărâre, ea va fi suspendată pe perioada derulării procesului, ceea ce înseamnă că Alin Neamţu îşi va relua atribuţiile de viceprimar. Social-democratul a anunţat că între timp a atacat şi el în instanţă hotărârea respectivă şi aşteaptă un verdict.

Situaţia de la Recaş este, în consecinţă, extrem de complicată şi de tensionată şi se pare că singura rezolvare o va da instanţa.

Articole pe aceeași temă:

Orasul Recas, complet blocat dupa alegerea noului viceprimar. Primaria nu poate plati nici macar salariile

Puci la Recas! Consilierii PNL propun un nou lider al localitatii, in timp ce primarul e in arest preventiv

Puciul de la Recas a reusit, in ciuda protestelor. Un independent a devenit viceprimar al orasului0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !