Bani europeni pentru descarcarile de pe autostrada de la Sanovita, Recas si Bethausen

De Valentin Rusu
4Comentarii
Bani europeni pentru descarcarile de pe autostrada de la Sanovita, Recas si Bethausen
© TION: Bani europeni pentru descarcarile de pe autostrada de la Sanovita, Recas si Bethausen
Autoritățile județene din Timiș, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara încearcă să repare greșelile de proiectare ale autostrăzii A1, care are prevăzute prea puține descărcări. Oficialii vor să acceseze fonduri europene pentru a realiza mai multe drumuri de acces pe autostradă.

Conducătorii judeţelor din Regiunea V Vest – Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara – s-au întâlnit pentru a-şi prezenta priorităţile de finanţare pentru Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Din punct de vedere al judeţulului Timiş, în cadrul acestor activităţi eligibile din POR, ca prioritate numărul unu sunt descărcările de pe autostradă, care vor permite conectarea la judeţele Arad, Hunedoara şi Caraş – accesul mai uşor la autostradă şi pentru cetăţenii din aceste judeţe, nemaidiscutându-se facilitatea cetăţenilor Timişului pentru accesul la autostradă”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Călin Dobra.

Ca prioritate este descărcarea de la Sânandrei, care rămâne în discuţie şi de a fi finanţată de către CNADNR, apoi bretelele simple de descărcare de la Recaş, Şanoviţa şi Bethausen.

„În 2015 începem să depunem proiecte pentru a obţine finanaţarea pentru ele, pentru toate patru, pentru că am discutat cu cei de la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) şi ar exista posibilitatea unui singur proiect pentru descărcările simple de pe autostradă, descărcarea de la Sânandrei presupune o cu totul altă abordare”, mai spune Dobra.

În ceea ce priveşte descărcarea de la Sânandrei, aici va fi un proiect mai amplu, existând mari şanse să fie finanţat de CNADNR. Celelalte trei desărcări vor fi simple, adică o bretea prin care se urcă pe autostradă, de exemplu la Şanoviţa, una prin care se coboară de pe drumul rapid, spre Lugoj. La fel, o altă bretea prin care se urcă şi una prin care se coboară spre Arad, după ce şoferii vor trece peste autostradă, peste pasaj.

În vizorul autorităţilor judeţene mai este şi un drum strategic, prin care se va asigura o mai bună conectivitate cu Serbia: Şag-Peciu-Giulvăz-Foeni. „În acelaşi timp suntem interesaţi şi de a deschide judeţul Timiş pentru dezvoltare turistică – infrastructura rutieră de la Margina, Curtea, Tomeşti, Luncani, pentru a asigura infrastructura rutieră în speranţa de a dezvolta zona respectivă din punct de vedere turistic”, spune vicele CJ Timiş. Un drum care a fost în lista de aşteptare pe 2007-2013 şi va merge la finanţare pe 2014-2020 este drumul interjudeţean Berzovia-Breştovăţ, până în judeţul Arad – un drum care va asigura accesul la autostradă din Arad şi Caraş.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor