Bani de la minister pentru drumurile din Timis si infrastructura de apa-canal

De Valentin Rusu
4Comentarii
Bani de la minister pentru drumurile din Timis si infrastructura de apa-canal
© TION - Titu Bojin
Județul Timiș a primit 30 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale, printr-un program menit să sprijine investițiile în infrastructura locală. Astfel, potrivit președintelui CJT, Titu Bojin, acești bani vor fi direcţionaţi către lucrări la drumuri şi lucrări de infrastructură în localităţile din Timiş.


„Am primit 30 de milioane de lei, bani care trebuie repartizaţi pentru toate lucrările din judeţ, cu acordul Ministerului Dezvoltării, inclusiv pe drumurile judeţene. În aceste condiţii, probabil că vor merge în jur de 4 milioane de lei pentru drumuri judeţene, iar diferenţa de 26 de milioane de lei va merge înspre lucrările de apă-canal, care şi anul trecut au beneficiat de 61 de milioane de lei din banii de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi eu cred că în acest an vom putea să atragem cel puţin tot atâţia bani – 60 de milioane – care să ne sprijine pentru închiderea lucrărilor şi în special a lucrărilor cu valori mai mari, pe lângă banii pe care îi pun primăriile. Sunt, de asemenea, posibilităţi, după discuţiile pe care le-am avut la nivelul Ministerului Dezvoltării şi al Ministerului Mediului, ca o parte dintre aceste lucrări să poată fi finanţate prin POS Mediu – există o sumă mare care poate fi atrasă. Sper că prin programul pe care îl avem prin PNDL, prin fondurile proprii, programul care se derulează la nivelul Aquatim pentru alimentare cu apă, să aducem Timişul la un nivel cât se poate de ridicat atât din punct de vedere al canalizării, cât şi din punct de vedere al alimentărilor cu apă”, spune Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Cele 4 milioane de lei vor fi utilizate pentru a finanța lucrările desfășurate de Consiliul Judeţean Timiş la mai multe drumuri din județ.

„Avem, pentru acest an, deja de la începutul anului, peste 50 de milioane de lei pentru investiţii pe drumuri, şi urmează ca până la sfârşitul anului, în funcţie de banii pe care-i vom atrage din proiectele europene pe care sper să le putem deschide în continuare, să depăşim 65-70 de milioane de lei pentru județul Timiş. Anul trecut am avut 68 de milioane pe investiţii de drumuri. Sper să reuşim să depăşim această sumă, lucru care nu s-a întâmplat în două mandate în anii anteriori mandatului meu”, a precizat Bojin.

Cele zece drumuri se află în procedură de licitaţie şi vor fi finanţate prin bugetul judeţean, dar şi cu cele 4 milioane venite prin PNDL. Este vorba despre: asfaltare DJ 591C Săcălaz – Sânmihaiu Român, (1,5 milioane lei – banii necesari pentru realizarea lucrării), asfaltare DJ 595D Moșnița Veche – Bucovăț (800.000 de lei), asfaltare DJ 588 Clopodia – Ferendia (800.000 de lei), asfaltare DJ 682J Zorani – Groși – Bulza (1,5 milioane lei), asfaltare DJ 595C Deta – Opatița – Birda (1,5 milioane lei), asfaltare DJ 609G Balinț – Nevrincea – Susani (2,8 milioane lei), asfaltare DJ 692A Becicherecu Mic – Dudeștii Noi – Sânandrei, (2,8 milioane lei), asfaltare DJ 595B Banloc – Partoș (1,2 milioane de lei), asfaltare DJ 609C Dobrești – Ohaba (2,8 milioane lei) şi ranforsare sistem rutier DJ 592A Otvești – Berini (2,8 milioane lei).4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor