Banatul ofera lumii apa minerala cu aur si argint: Aur’a

Banatul ofera lumii apa minerala cu aur si argint: Aur’a
ADVERTORIAL. La bogăţiile deja cunoscute ale Banatului, de scurt timp s-a adăugat încă una. Din Munţii Dognecei se îmbuteliază şi ia drumul lumii largi apa minerală Aur’a, una cu conţinut de argint şi de aur, cu un pH ridicat.

Apărută în urma unei discuţii între doi potenţiali parteneri, ideea apei cu aur şi argint s-a dovedit a fi un pariu pe deplin câştigător. Trei oameni de afaceri timișoreni, cu investiții în energie, turism și servicii medicale, au inaugurat, în luna iunie, o nouă fabrică de apă minerală în localitatea Ocna de Fier, din județul Caraș-Severin. Apa Aur’a, cu un PH ridicat și conținut de aur și argint, a devenit realitate şi a plecat pe întreg globul. Noua apă bănăţeană este poziționată pe segmentul de lux și este destinată în principal exportului, iar în România va fi distribuită preponderent în hoteluri și restaurante.

Investiția face parte dintr-un proiect total de 5 milioane de euro. Prima etapă, care a inclus lucrările de proiectare, documentele, analizele, avizele, autorizaţiile, hala de producţie, linia de îmbuteliere, realizarea branding-ului, dar și construcția efectivă şi amenajările, a fost gata în luna februarie a acestui an.

Fabrica a început să producă în luna iunie și are o capacitate de 2 milioane de sticle pe lună. Aproximativ 80% din producție se exportă și există deja contracte de distribuţie pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia, Austria, dar și pentru mai multe țări din Asia, printre care și China. În România, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa.

Ca parametri de calitate şi proprietăți, Aur’a depășește toate apele aflate pe piața românească, chiar şi pe cele ale unor mari grupuri internaţionale. În termeni de calitate a produsului se poate compara cu oricare apă din zona premium şi de lux din lume.

„Ne poziţionăm ca o apă de top, respectăm un standard, oferim un produs corect şi de o calitate extraordinară, plecăm pe un drum greu, dar avem încredere că facem ceea ce trebuie. Numele este o combinaţie : Aur – adică aurul pe care îl conţine apa, şi A de la argint, de asemenea un element prezent în această apă. Cele două îi dau practic valenţele care o fac atât de specială”, a declarat Horațiu Rada, unul dintre cei trei investitori.

Foarte important, noua apă cu coloizi de aur şi argint este comercializată exclusiv în ambalaje din sticlă, considerate cele mai de calitate în domeniu. Ambalajul, sticla, este realizată de Vetropack – unul dintre cei mai importanti producători de ambalaje de sticlă din Europa, în fabrica din Slovacia. Vetropack are 8 unităţi de producţie în Europa – Elveția , Austria, Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ucraina și Italia. Apa va fi comercializată în două tipuri de sticle, de 0,75 l şi 0,33 l, dar şi de 0,5 l, în viitor.

„Dacă am pune Aur’a în recipiente de plastic, ar fi ca şi cum am coborî ştacheta. Am transforma-o într-o apă banală și am depersonaliza-o. Este exclus. Sticla este cel mai sigur ambalaj inventat până acum pentru orice aliment sau băutură”, a explicat Horațiu Rada.

Recunoaştere internaţională la cel mai înalt nivel

Aur’a are deja şi prima recunoaştere internaţională, de la International Taste & Quality Institute – iTQi Bruxelles, după ce pe data de 2 iunie a avut loc în capitala Belgiei ceremonia de decernare a distincțiilor Superior Taste Award 2016, conferite de juriul prestigiosului Institut Internaţional pentru Gust şi Calitate ( www.itqi.com). Aur’a a primit trei stele – maximum posibil. ITQI este cea mai importantă organizaţie independentă a experţilor gastronomi (bucătari şi somelieri) dedicată testării şi promovării gustului superior al produselor alimentare şi băuturilor. AUR’A este prima şi singura apă românească premiată cu trei stele de iTQi Bruxelles.

Aur’a Mineral Water, compania care deține fabrica, are trei acţionari – Horaţiu Rada, Eleodor Coptil şi Mihai Petrăchioiu. Horaţiu Rada a intrat în afaceri în anul 1997, când a înfiinţat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în construcţiile civile, care a trecut ulterior și la realizarea branșamentelor şi a construcţiilor de reţele electrice. Alături de partenerul şi asociatul Eleodor Coptil au extins domeniul serviciilor şi au trecut şi la lucrări de infrastructură, suprastructură şi hidroizolaţii. Cons Electrificarea Instal are o cifra de afaceri anuală de 5 – 7 milioane de euro. Horaţiu Rada a fost în 2006 preşedinte al Federaţiei Patronale din Energie, iar în 2004 a înfiinţat Asociaţia Patronală din domeniul energetic din zona de vest – Energobanat. Mihai Petrăchioiu are afaceri în domeniu turistic, în cel al serviciilor medicale și de producţie a lifturilor, iar de aproape 20 de ani este manager regional la Rio Bucovina.

Cei trei oameni de afaceri au hotărât să investească în acest domeniu când Horațiu Rada a primit o ofertă pentru cumpărarea unei fabrici de apă, dar a constatat că tehnologia de producție și condițiile de îmbuteliere erau desprinse, parcă, din Evul Mediu, iar prețul cerut era mult prea mare.

„Din toată această poveste a rămas doar ideea că o investiţie în domeniu poate fi de foarte bun augur. Mi-am dat seama că un business în domeniu e o oportunitate, dar am știut că e nevoie de altceva, ceva corect şi serios, calitativ şi care să aducă o noutate într-un domeniu aproape saturat”, mai spune Horațiu Rada.

După trei ani de căutări prin Munții Banatului, după discuţii cu localnici, geologi, pasionați de natură și după cercetări prin văi, păduri și peşteri, au luat legătura cu profesorul Gheorghe Rogobete şi cu Constantin Gruescu, un geolog pasionat de Munţii Banatului, cel care are un muzeu particular de minerale estetice, singurul din Romania. Împreună cu cei doi au localizat mai multe izvoare care au intrat într-un proces de analiză, iar în final, Ursoanea a fost izvorul câștigător, după mai multe serii de analize realizate în laboratoare specializate din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, București, dar și din Germania.

Pe o piaţă pe care există multe ape îmbuteliate, unele bune, de calitate, altele prelucrate, Aur’a este o apă unică prin parametri, îmbuteliată la sursă, fără scăzământ sau adaosuri, cu pH ridicat, adică natural alcalină şi cu conţinut de aur şi argint, pe lângă alte elemente chimice cu valori echilibrate. Spre deosebire de majoritatea producătorilor, apa Aur’a este pură – asta înseamnă că este îmbuteliată exact aşa cum iese din munte, direct din natură, filtrată natural de rocă, bolovănişuri, nisip şi argile. Este naturală – dintr-o zonă fără activităţi industriale, agricole sau turistice, la mii de hectare distanţă de posibile surse de poluare.

Apa are un pH de 8,25 (conform raportului de analize Wessling 1601562 / 26.04.2016) şi conţine coloizi de aur şi argint. Aurul are proprietăţi antiinflamatorii şi antialergice, este antibiotic natural cu importante calităţi antioxidante, stimulează forţa vitală, creşte capacitatea de concentrare, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul creierului, stimulează funcţia de regenerare a organismului şi de purificare a toxinelor. La fel ca aurul, și argintul este un metal cu virtuţi terapeutice cunoscute de milenii: este cel mai bun antiseptic natural, distruge eficient bacteriile, are proprietăţi antifungice, impiedică dezvoltarea tumorilor, stimulează funcţia leucocitară, creşte imunitatea, facilitează detoxifierea organismului.

Aur’a este o apă alcalină – pH-ul de 8,25 este primul indiciu care certifică proprietăţile apei AUR’A, alcalinitatea fiind garanţia unei hidratări corespunzătoare a organismului uman; este sursă de energie – alcalinitatea naturală atrage după sine îmbogăţirea cu coloizi de aur şi argint, resurse aflate în adâncurile munţilor din zonă, pe lângă calciu, magneziu sau potasiu; este microbiologic pură – nu conţine bacterii, materii organice, metale grele şi nici concentraţii de nitriţi şi nitraţi; este îmbuteliată conform standardelor de calitate, într-o fabrică nouă şi modernă, pe o linie complet automatizată. Compania are implementat deja un sistem de management integrat : SR EN ISO 9001:2008 – Sistem de management al calităţii şi SR EN ISO 22000:2005 – Sistem de management al siguranţei alimentelor.