Aventuri teatrale si senzatii tari…sold out! Spectacole in microbuz si la hotel

De S.P.D.
Aventuri teatrale si senzatii tari…sold out! Spectacole in microbuz si la hotel
© foto (c) fotosen.ro
Sunteți gata să vă testați spiritul de aventură…teatrală? Să descoperiți teatrul în locuri neobișnuite? Spre pildă într-un microbuz, într-o parcare, sau într-o cameră de hotel? Sau chiar la voi în dormitor, dacă vreți senzații tari. Invitația este lansată de Teatrul Maghiar din Timișoara care a pregătit pentru spectatorii săi o săptămână cu adevărat aventuroasă.

Protagonista acestor provocări teatrale este actrița Emília Borbély, cea care, în 11 martie, de la ora 14, și în 12 martie, de la ora 18, își conduce publicul spre o iluzorie Irlandă a emigranților, marginalilor, a inadaptaților. Spectacolul se desfășoară într-un microbuz care străbate traficul infernal din centrul Timișoarei. Actrița coboară din vehicul, înfruntă claxoanele nervoase ale șoferilor siderati, cântă pe stradă, cerșește bani, cumpără pateuri și apă și își servește cu ele publicul, făcându-l parte a poveștii lui mady-baby, scotocește în poșeta unei spectatoare, își chestionează asistența în chestiuni private și delicate în căutarea dureroasă a unei identități imaculate. Cu alură (și pieptănătură) de Bjork, mady-baby își joacă viața printre scaunele vehiculului, lipită de parbriz sau pe autovehicul, dar și pentru spectatorii întâmplători și nepreveniți de pe stradă, la escale.

”Mady-baby”, una dintre cele mai exploatate piese ale Gianinei Carbunariu, este în viziunea regizoarei B. Fülöp Erzsébet un spectacol despre inocența violată, despre violența suprapusă ingenuității în tușe groase, dure, iar pentru spectator o experiență teatrală tulburătoare.

În 14 și 15 martie, de la ora 19, într-o cameră a Hotelului Victoria din centrul Timișoarei vă dau întâlnire ”Niște fete”. Știți, cu siguranță, momentul acela când simți nevoia să ai socoteli clare cu trecutul. Spre pildă, când vrei să te însori. Băiatul pus pe însurătoare în această poveste, scriitor cu o brumă de succes și oarecari puseuri introspective, le invită într-o cameră de hotel pe cele cinci foste iubite de care s-a despărțit nu tocmai elegant. Cinci fete – nici una semănând cu cealaltă, o soție timidă și al cărei previzibil tipar pare tulburat doar de iluzia unui mare amor, o rockeriță rebelă, o universitară adulteră, sarcastică și răzbunătoare, dar și o stranie ipostază a lui mady.baby – se succed ca tot atâtea rechizitorii dintr-un jurnal sentimental, care lasă să se vadă și efemeritatea sentimentelor, și urma de neșters pe care ele o lasă în noi. Realizat tot de regizoarea B.Fullop Erzsebet după textul lui Neil LaBute, spectacolul”Niște fete (sau cinci-în-unu)” este conceput a se desfășura în orice spațiu privat, în orice cameră mobilată cu un pat, iar actorii Emília Borbély și Szilard Kinda îl joacă aproape atingându-și, epidermic, publicul.

Toate reprezentațiile din luna martie ale spectacolelor ”mady-baby” și ”Niște fete” sunt sold out, complet vândute, însă cei tentați să trăiască astfel de senzații teatrale au șansa de a-și lua, cât mai din timp, biletele pentru reprezentațiile din aprilie: în 11 și 12 aprilie – ”mady-baby”, iar în 14 și 15 aprilie – ”Niște fete”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !