Autoritatea Sanitara Veterinara propune un sistem de alertare in cazul unui potential risc alimentar

De T. Ex.
1Comentariu
Autoritatea Sanitara Veterinara propune un sistem de alertare in cazul unui potential risc alimentar
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a propus crearea unui sistem de alertare reciprocă, în cazul identificării, de către una dintre părți, în cazul unui potențial risc alimentar pentru sănătatea publică. Acest sistem a fost propus Asociației Marilor Rețele Comerciale din România. 

Președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu a propus un proiect de colaborare prin constituirea unui astfel de sistem.

„ANSVSA, în gestionarea repetatelor «crize alimentare» care au afectat ţara noastră în acest an, a reuşit să demonteze toate acuzaţiile nefondate aduse industriei alimentare din România. Aceasta s-a datorat atât modului de organizare şi funcţionare a serviciilor veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a profesioniştilor care activează în cadrul autorităţii, cât şi a sprijinului important acordat de către operatorii din industria alimentară implicaţi în aceste situaţii”, se arată într-un comunicat ANSVSA.

Potrivit Autorității Sanitar Veterinare, o reacție cât mai rapidă în sensul soluționării unei crizei, diminuează semnificativ consecințele negative ale acesteia, fie de natură economică, socială sau de imagine.

„În acest sens, sistemul de alertare reciprocă se doreşte a fi un mecanism care să reducă timpul de reacţie şi să diminueze în mod semnificativ eventualele repercusiuni negative asupra sănătăţii şi intereselor consumatorilor, dar şi asupra credibilităţii autorităţilor şi a industriei alimentare din România”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România s-a arătat interesată de un astfel de proiect. Joi, membrii asociației s-au întâlnit cu reprezentanții ANSVSA pentru a stabili configurația, responsabilităţile care vor reveni fiecărei părţi implicate şi modalităţile cele mai eficiente de comunicare în cadrul acestui sistem de alertare reciprocă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor