Au fost verificate digurile și malurile din Timiș. Se fac lucrări de consolidare în punctele critice

De Adrian Panduru
2Comentarii
Au fost verificate digurile și malurile din Timiș. Se fac lucrări de consolidare în punctele critice
© foto: arhiva
Digurile din Timiș au fost verificate, în această toamnă. A avut loc, în a doua jumătate a lunii octombrie, o acțiune de verificare în teren a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor aflate pe râurile din Timiș.

Concluziile au fost că digurile existente sunt întreținute corespunzător, atât pe Bârzava cât și pe Timiș. Șeful Administrației Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, transmite că atât pe cursul de apă Bârzava cât și pe Timiș sunt investiții în derulare, prin care se consolidează digurile și malurile în punctele critice.

„Au fost verificate două segmente pe digurile râurilor Bârzava și Timiș, unde s-a constatat că este asigurată continuitatea liniilor de apărare, digurile sunt întreținute corespunzător, pe sectoarele în care s-au realizat completări de terasamente se vor executa și lucrări de înierbare a taluzurilor. Taluzele sunt cosite, nu există o vegetație excesivă, starea rampelor de acces este foarte bună. Dacă a fost nevoie, au fost montate bariere metalice executate în regie proprie. Atât pe Bârzava cât și pe Timiș avem investiții în derulare, prin care se consolidează digurile și malurile în punctele critice apărute în urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase din luna mai 2019. Au fost finalizate lucrările de decolmatare pe care le-am propus pe Valea Surduc, Valea Bunea, Valea Serbenilor și Valea Topla și s-au asigurat condițiile de funcționare normală prin creșterea capacității de transport a debitului lichid, evitând astfel inundațiile “, a spus Titu Bojin, directorul A.B.A. Banat.

La această acțíune de verificare au participat reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, ai Administrației Naționale “Apele Române” și angajați ai A.B.A. Banat, respectiv ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Timiș.

Au fost verificate, printre altele, starea tehnică și funcțională a digurilor longitudinale, de compartimentare, asigurarea continuității liniilor de apărare, modul de întreținere al coronamentelor, taluzelor, rampelor de acces și a zonelor dig-mal, existența barierelor, mirelor de ape mari, starea funcțională a lucrărilor de traversare, modul de întreținere în cazul canalelor de preluare a infiltrațiilor la diguri, starea tehnică și funcțională a barajelor și digurilor de contur, a acumulărilor permanente mici, situația stocurilor de materiale și mijloace de apărare existente pentru intervenții în caz de producere a unor situații de urgență și reactualizarea Planurilor de acțiune în caz de accidente la baraje.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor