Au crescut donatiile la Timotion, fata de anul 2017. Numarul alergatorilor – mai mare cu 36 la suta

De Adrian Panduru
Au crescut donatiile la Timotion, fata de anul 2017. Numarul alergatorilor – mai mare cu 36 la suta
© Foto: Tion
A patra ediție a festivalului caritabil al alergării de la Timișoara a înregistrat mai mulți participanți față de edițiile anterioare, mai mulți copii care au alergat și mai multe donații. Urmează ediția cu numărul cinci, în aprilie 2019.

La Timotion, faţă de ediţia de anul trecut, conform organizatorilor, numărul participanţilor a crescut cu 36 la sută. S-a dublat numărul copiilor care au participat la cursele pe distanţe scurte, iar donaţiile pentru proiecte au crescut cu 27 la sută.

La Timotion s-au înscris 4.369 de participanți, adică mai bine de 1,2% din locuitorii Timişoarei. 4.003 de participanți confirmaţi au alergat în cele șase curse. La start au fost și 52 de pompieri din Timişoara, Lugoj, Făget, Deta și Sânnicolau Mare. Participanții au alergat împreună peste 16.000 de kilometri, mai mult decât diametrul ecuatorial al Pâmântului.

La eveniment au fost donați aproximativ 230.000 de lei din taxele de înscriere şi din sponsorizările companiilor.

„Donaţiile suplimentare, faţă de taxele de înscriere, reprezintă aproape 50% din totalul sumei colectate pentru cele 18 proiecte înscrise anul acesta pentru finanţare. Ne bucură că Timotion continuă să crească şi sub aspectul filantropiei, cu companii şi persoane fizice care au făcut donaţii consistente. Numărul persoanelor şi companiilor care au susţinut proiectele Timotion atât prin intermediul taxelor de participare, cât şi al donaţiilor suplimentare a crescut proporţional cu întregul eveniment, adică circa 30%. Numărul donatorilor care, deşi nu au participat la curse, au ales să susţină un proiect (direct sau prin intermediul unui campion al proiectului) a crescut cu 50%”, a declarat Cristina Potra Mureşan, coordonatoarea Timotion.

Din cele 18 proiecte, jumătate şi-au depăşit sau au fost la câteva procente distanţă de atingerea obiectivului de strângere de fonduri propus. Fundaţia Comunitară Timişoara va colabora cu fiecare organizaţie în parte pentru a re-evalua proiectele în funcţie de suma strânsă în cadrul Timotion şi alte surse de finanţare alternative care pot fi avute în vedere.

Următoarea ediţie Timotion va avea loc în 14 aprilie 2019.

“Le mulţumim sponsorilor şi partenerilor, voluntarilor, participanţilor şi donatorilor. Frumuseţea Timotion constă tocmai în diversitatea modurilor de implicare pentru realizarea evenimentului şi a proiectelor, în multitudinea şi amploarea gesturilor de bunăvoinţă şi generozitate”, a mai spus Cristina Potra Mureşan.

Timotion este organizat de Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor