Atentie soferi! Aquatim anunta inceperea unor lucrari pe strada Lacului, circulatia va fi inchisa!

De B.A.M
4Comentarii
Atentie soferi! Aquatim anunta inceperea unor lucrari pe strada Lacului, circulatia va fi inchisa!
© TION: Atentie soferi! Aquatim anunta inceperea unor lucrari pe strada Lacului, circulatia va fi inchisa!
Aquatim a anunţat că în perioada februarie-aprilie va începe un proiect de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă pe strada Lacului din Timişoara, pe tronsonul cuprins între străzile Banatul şi Ştiinţei. Pe timpul şantierului, circulaţia în zonă va fi restricţionată.


Proiectul vizează reabilitarea reţelei de alimentare cu apă pe o lungime totală de 450 de metri, pe strada Lacului.

„Lucrările se desfăşoară conform Avizului de închidere a circulației nr. DT2015-000014/15.01.2015, emis de Comisia de Circulaţie şi conform Permisului de spargere nr. 4/23.01.2015, emis de Primăria Municipiului Timişoara pentru perioada 26.01.2015-27.04.2015. Deşi documentele menţionate anterior permit închiderea circulaţiei rutiere pe toată strada şi pe întreaga perioadă de execuţie, Aquatim SA împreună cu antreprenorul şi cu firma care realizează supervizarea lucrărilor vor lua măsurile necesare pentru a facilita accesul la imobilele din zonă. Acest lucru se va realiza prin montarea de podeţe și plăci metalice în dreptul imobilelor direct afectate de şantier. În prima etapă, se va închide accesul pe strada Lacului dinspre strada Banatul, iar pe măsură ce lucrările vor avansa, circulația se va închide și dinspre strada Științei”, au anunţat reprezentanţii Aquatim.

Aceştia îi sfătuiesc pe şoferii care locuiesc în zonă să parcheze maşinile pe străzile alăturate şi pietonilor le recomandă să traverseze doar pe podeţele special amenajate.

„Suntem conştienţi că lucrările de șantier au un impact negativ asupra populaţiei din zona respectivă, dar, trebuie să menționăm că astfel de investiţii se fac în beneficiul cetăţenilor. Probabilitatea apariţiei avariilor ulterioare la reţeaua de alimentare cu apă va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor subterane, în zona respectivă se vor reamenaja străzile. Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente, recomandăm șoferilor să parcheze maşinile pe străzile alăturate celor pe care se desfăşoară lucrările, iar pietonilor să traverseze doar pe podeţele special amenajate, pe străzile în lucru”, mai spun cei de la Aquatim.

Investiția face parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509.635.639 de lei (118.871.000 euro) din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale – Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara.

În judeţul Timiş sunt vizate în principal următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor