Atentie, ajutoarele de la UE se mai impart pana in 12 februarie!

De A.S.
1Comentariu
Atentie, ajutoarele de la UE se mai impart pana in 12 februarie!
© TION: Atentie, ajutoarele de la UE se mai impart pana in 12 februarie!
Şomerii, pensionarii, revoluţionarii cu venituri mici şi alte categorii de persoane care ar fi îndreptăţite prin lege să primească alimente de la UE se mai pot prezenta la depozitele din Timişoara pentru a ridica aceste produse până în data de 12 februarie. Persoanele nevoiaşe sunt ajutate cu ulei, făină de grâu şi mălai, paste făinoase, pateuri şi conserve de carne de porc şi de vită.

Distribuirea produselor alimentare de la UE continuă până în data de 12 februarie 2015 la Timişoara.

Persoanele cu domiciliul stabil în Timişoara care deţin cupoane individuale de ajutor şi nu şi-au ridicat alimentele se pot prezenta la unul dintre cele două depozite din oraş – de pe strada Lorena nr. 35 (clădirea de ateliere a Liceului „Tudor Tănăsescu”), respectiv strada Cuvin nr. 2 (clădirea Liceului „I.C. Brătianu”), unde continuă distribuirea acestor produse (pe baza cupoanelor individuale) până în 12 februarie inclusiv.

Tot până în 12 februarie, la depozitul de pe strada Cuvin nr. 2 se pot prezenta pentru a ridica produsele alimentare persoanele care au obţinut calitatea de beneficiar în perioada 1 august – 31 decembrie 2014 şi o deţin şi în prezent. Acestea vor primi ajutoare pe baza listelor suplimentare. La ridicarea produselor trebuie prezentat, pe lângă actul de identitate (original şi copie), şi documentul care atestă încadrarea în una din categoriile de beneficiari (original şi copie).

De alimentele din fondul de ajutor european pot beneficia categoriile de persoane considerate a fi cele mai defavorizate, stabilite prin hotărâre de Guvern. Este vorba despre familiile şi persoanele singure care au dreptul la venitul minim garantat, familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei conform Legii 277/ 2010, şomerii cu indemnizaţie până în 400 de lei inclusiv şi cei înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă fără indemnizaţie, pensionarii din sistemul public care câştigă sub 400 de lei pe lună, pensionarii care primesc indemnizaţie socială potrivit OUG 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, al căror venit se află sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate, adulţi si copii.

De asemenea, alimentele de la UE ajung şi la beneficiarii unor legi speciale: Legea 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, Legea 44/1994, Legea 341 – Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei, Legea 578/2004, Decretul-lege 118/1990, Legea 109/2005, OG 105/1999, Legea 49/1999, Legea 309/2002 şi Legea 8/2006, dar, atenţie, dacă nu se realizează alte venituri în afară de cele provenite din drepturile băneşti acordate prin aceste legi, ale căror cuantum cumulat se află sub 400 de lei pe lună.

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de ajutoare o singură dată.

Produsele de la UE se distribuie după următorul program: luni şi miercuri între orele 8.00-14.30, marţi între orele 8.00-17.30, joi între 8.00-16.30 şi vineri între 8.00-13.00.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor