ASU Politehnica Timisoara este pregatita sa inceapa lupta in Liga 2

De Marcel Hoster
ASU Politehnica Timisoara este pregatita sa inceapa lupta in Liga 2
© Tion: ASU Politehnica Timisoara este pregatita sa inceapa lupta in Liga 2
ASU Politehnica Timişoara debutează în Liga 2, sâmbătă dimineaţa, de la ora 11, pe „Dan Păltinişanu”, în faţa unui adversar puternic, Chindia Târgovişte. Deşi nerăbdători să înceapă cursa spre un loc cât mai bun, politehniştii nu ştiu nici acum meciurile ce le vor juca. Vineri, pe adresa clubului a sosit o informare din partea Federaţiei, prin care se anunţă retragerea din campionat a echipei din Baia Mare.

Dezastrul din fotbalul românesc marchează debutul Ligii 2. Fericiţi că îşi încep aventura cu o treaptă mai sus, cei de la ASU Politehnica au fost puşi, vineri, în faţa unei noi situaţii neplăcute. Astfel, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că L2 debutează cu o echipă mai puţin decât se stabilise cu doar câteva zile în urmă. Formaţia din Baia Mare a declarat forfait şi a anunţat că renunţă la a mai juca în campionat. În aceste condiţii, ASU Poli, la fel ca restul competitoarelor, va fi nevoită să joace conform unui nou ţintar, deşi acesta se schimbase deja de două ori. Mai mult, această situaţie neplăcută afectează toată imaginea campionatului, dar şi a competitoarelor, nesiguranţa şi lipsa de seriozitate îndepărtând posibili sponsori de formaţiile participante, spune şeful clubului Marius Cociu.

Cu toate neajunsurile şi problemele existente, antrenorul Sorin Brîndescu spune că formaţia sa de abia aşteaptă să joace.

„Sutem nerăbdători să înceapă campionatul. S-a tot amânat, noi am fost în cantonament, am avut condiţii foarte bune de pregătire, nu a fost uşor, ci dificil, au fost temperaturi ridicate. Să vedem la ce nivel suntem raportat la Liga 2. Nu putem anticipa unde ne aflăm, nu ştim nivelul campionatului. Sunt multe echipe dezorganizate, dar care pot pune probleme. Noi suntem, la rândul nostru, o nou-promovată care nu am realizat mari transferuri, dar compensăm prin dăruire şi ambiţie. Jocul de sâmbătă este unul dificil, am cules informaţii despre echipa adversă. A fost la un pas de Liga 1 anul trecut. Se aseamănă cu noi, au continuitate, acelaşi antrenor, acelaşi nucleu de jucători. Sperăm la un rezultat pozitiv. Un prim meci bun, câştigat, contează la moral, dar nu cred că trebuie să dramatizăm, dacă va fi un rezultat mai slab, asta este, mergem mai departe. Poate nivelul competiţiei Ligii 2 este mult mai ridicat, mai dur, atunci vom vedeam”, a declarat Sorin Brîndescu.

În ceea ce priveşte componenţa lotului, doar Vucea e sigur inaccesibil pentru acest meci. Bădăuţă a revenit la antrenamente, dar nu va fi în primul 11, restul fotbaliştilor sunt cu toţii apţi.

Cristi Gălan, căpitanul nou-promovatei, spune că formaţia sa se bazează pe omogenitatea lotului.

„Cantonamentul este perioada cea mai grea din viaţa jucătorului. Anul acesta a fost un cantonament dificil, cred că cel mai greu pe care l-am avut. Acum dăm de o ligă care este necunoscută. Noi ne bazăm pe omogenitatea grupului. Nu putem anticipa ce va fi. Sperăm să obţinem victoria în meciul de sâmbătă. Dacă intrăm în teren cu gândul că putem pierde, atunci sigur vom pierde. Până acum nu am urmărit meciurile din Liga 2, anul trecut nu credeam că putem promova. Nu cred că e o diferenţă prea mare, cred că nu vom avea probleme mari”, a declarat Gălan.

Marius Cociu, managerul sportiv al clubului, este mai preocupat de lipsa de seriozitate a partenerilor de campionat şi a organizatorului competiţiei. Toate acestea cu efecte negative asupra imaginii competiţiei, deci asupra eventualilor sponsori.

„Baia Mare s-a retras, chiar în urmă cu câteva minute am primit de la Federaţie o hârtie prin care ni se solicită acordul pentru un nou ţintar. Am auzit că au fost unii care ar fi vrut şi amânarea campionatului, a primei etape chiar şi acum. Este o lipsă totală de respect faţă de competiţie şi competitori. Sper să se respecte măcar acum ceea ce s-a stabilit”, spune Cociu.

Oficialul timişorean este de părere că la final va pormova cine respectă mai mult competiţia. În ceea ce priveşte ASU Politehnica, nu se pune problema promovării, dar niciodată nu se ştie ce îţi rezervă viitorul, la fel a fost şi în liga a treia, nu se gândea nimeni la promovare, iar la final s-a urcat spre un eşalon superior.

„Situaţia este dezastruasă, în glumă se spunea că vor promova cei care termină competiţia. Lăsând la o parte gluma, campionatul începe sâmbătă. Noi ne facem temele, suntem un club ce am câştigat seriozitate, prin ceea ce facem. Cât respectăm competiţia vom duce la capăt şi rigorile aferente. Dacă va fi să promovăm…e clar că noi vom respecta competiţia. Nu ne batem joc de campionat. Gândul promovării în Liga 2 a apărut după tur, atunci am văzut că avem şanse”, a mai subliniat Cociu.

Cele mai tari echipe din actuala ediţie de campionat sunt, după părerea oficialilor alb-violeţi, Chindia, UTA, Mioveni, Vâlcea.

„Sunt cele serioase, cu cantonament, cu amicale organizate în precampionat. Contează să ai continuitate”, după cum spune Brîndescu.

Despre buget, Marius Cociu a spus doar că financiar echipa este pregătită să facă faţă campionatului, un buget decent. Este adevărat că nici salariile practicate nu sunt imense, „în aşa fel încât să putem plăti ce am promis, nu să ne trezim pe la comisii la FRF”, a subliniat Cociu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor