Asocierea alimentelor nu este o teorie

De Lavinia Ceuta
Asocierea alimentelor nu este o teorie
© TION - Asocierea alimentelor nu este o teorie
Asocierea alimentelor nu este o teorie, este o simplă artă, cu baze științifice. Tot ce este simplu pare a fi o provocare, în orice, la momentul actual, când totul este extreme de complicat! Asocierea alimentelor este ceva ce ține de biochimie și psihologie, iar o bună cunoaștere și aplicarea sa, poate să ajute în mod spectaculos digestia și starea de bine, în general.


Ce se poate întâmpla dacă consumăm alimente din mai multe grupe la aceeași masă?

 Digestia completă devine imposibilă;
 Tulburarea enzimelor digestive;
 Împiedicarea absorbției substanțelor nutritive;
 Riscul apariției unor afecțiuni: balonare, arsuri la stomac, indigestie, malabsorbția, crampe, flatulențe, constipație.

Anumite alimente sunt digerate mai repede decât atele, unele au nevoie de enzime specifice de un anumit fel, iar altele necesită o anumită stare a stomacului pentru a fi bine digerate. Proteinele au nevoie de sucuri gastrice acide pentru digerare, în timp ce carbohidrații de sucuri alcaline, de aici și mereu contestata – și pe bună dreptate!-, combinație dintre proteină și carbohidrați (carne și cartofi, sau orez!).

Un regim alimentar format din combinații corecte de nutrienți, nu numai că ne ferește de toate dezavantajele prezentate mai sus, dar ne aduce și un nivel energetic mai bun, o vitalitate crescută și o frumoasă proporție a greutății. În plus, o corectă alimentație, digerată firesc, aduce o stare a psihicului bună, nu degeaba se spune:
” – Cum te simți?”
” – Exact așa cum este și digestia!”

Mereu preocupări de cunoaștere și o stare atentă, conștientă, în fiecare alegere a vieții, în hrana de zi cu zi!

Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.