Asfalt in premiera pe mai multe strazi din Timisoara

De A.S.
7Comentarii
Asfalt in premiera pe mai multe strazi din Timisoara
© TION - Asfalt in premiera pe mai multe strazi din Timisoara
Începe şantierul pe mai multe străzi din Timişoara. Pe unele va fi pentru prima dată asfalt. Reprezentanţii primăriei au anunţat lucrări de investiţii în zona Câmpului, pe străzile Ion Luca Bănăţeanu, Aurelia Fătu Răduţu, Liviu Tempea şi Vasile Creţu, în zona Petuniei – Magnoliei, pe strada Gladiolelor şi pe Gheorghe Cotoşman.

Primul amplasament, predat de reprezentanţii municipalităţii chiar marţi, este cel din zona Câmpului. Zona supusă amenajării este amplasată în partea de est a municipiului, în zona intersecţiei străzii Câmpului cu străzile Căprioarei şi Levănţicii, potrivit autorităţilor locale. Vor fi modernizate străzile Ion Luca Bănăţeanu (434,28 metri), Liviu Tempea (254,35 m), Aurelia Fătu Răduţu (261,07 m) şi Vasile Creţu (291,88 m). În total, vorbim de aproape 1.250 de metri. Lucrările, în valoare de aproximativ 2 milioane de lei, vor fi executate de Bau Center Vest SRL.

Aceeaşi societate se ocupă de amenajările din zona Petuniei – Magnoliei (Buziaşului). Oficialii primăriei spun că amplasamentul a fost predat încă de la începutul lunii februarie. Sunt vizate străzile Magnoliei, Orhideelor, Petuniei, Toporaşilor, Dafinului, Zambilelor şi intersecţia străzii Magnoliei cu Calea Buziaşului. Valoarea lucrărilor este de 4,3 milioane de lei, pe o lungime de 1.620 de metri.

Situaţia de pe Magnoliei, dar şi cea a străzii Azaleelor din aceeaşi zonă ne-a fost semnalată de cititori încă de anul trecut, iar aceştia ne-au şi trimis mai multe imagini pe pagina noastră de Facebook.

„Aş dori să semnalez o situaţie “demnă” de un oraş european (…) Pe strada Azaleelor şi strada de acces Magnoliei starea străzii este una deplorabilă (…) Parcă am fi la sat, sat izolat şi uitat de lume. Şi ar mai fi o problemă, nu există canalizare pe stradă, deşi la începutul străzii este, eu locuind mai spre capătul străzii. Ca să nu mai vorbim că pentru restul utilităţilor, gaz, curent electric am făcut noi extinderi de reţele pe banii noștri. Dar la canalizare nu se vrea nici pe bani”, ne-a scris un locuitor din zonă.

Pentru lucrările de pe strada Gladiolelor, amplasamentul va fi predat în cursul săptămânii viitoare. „Strada Gladiolelor, cu acces din 1 Decembrie, are 125 de metri. A fost intens cerută de către Consiliul consultativ de cartier din zona Stadion şi de către locatari”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu. Valoarea lucrărilor este de 318.000 de lei. Vor fi realizate de SC Nimb.

Tot săptămâna viitoare va fi predat amplasamentul şi pentru începerea lucrărilor de pe strada Gheorghe Cotoşman din Fratelia, cuprinsă între străzile Mureş şi Musicescu, pe o lungime de 354 de metri. De aceste lucrări se va ocupa SC Corporate Management Solutions SRL, valoarea lor fiind de aproape 750.000 de lei, potrivit reprezentanţilor primăriei.
„Toate acestea sunt lucrări de investiţii. Vorbim de trama stradală, trotuare, chiar zone verzi. Sunt şi străzi neasfaltate şi străzi cu dale din beton impracticabile în momentul de faţă, ceea ce reprezintă un disconfort pentru locuitorii din zonele respective”, a mai explicat Diaconu.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor