Armata a dat avizul pentru linia de tramvai de la noul mall din Calea Sagului. Degeaba!

De Roxana Deaconescu
41Comentarii
Armata a dat avizul pentru linia de tramvai de la noul mall din Calea Sagului. Degeaba!
© Armata a dat avizul pentru linia de tramvai de la noul mall din Calea Sagului. Degeaba! (foto: arhiva)
Lucrările pentru extinderea liniei de tramvai din Calea Șagului sunt legale, potrivit Statului Major General. Armata a trimis în sfârșit avizul mult-așteptat de Primăria Timișoara, pentru prelungirea liniei de tramvai din Șagului. Tramvaiul nu va merge însă prea curând spre noul mall din zonă.

Deși avem aviz de la Armată, iar lucrările sunt aproape gata, încă nu se știe de când vor circula mijloacele de transport în comun ale RATT spre mallul din Calea Șagului. Șina RATT nu este pusă pe tot traseul, pentru că în drumul ei se află încă stația de monitorizare a calității aerului, aflată în grija Ministerului Mediului și a Comisiei Europene. Aceasta nu poate fi mutată fără un aviz care nu mai vine…

Lucrările la extinderea liniei 7 desfășurate pe cheltuiala NEPI au fost încurcate încă de la început. Inițial, primăria a fost amendată cu 30.000 de lei de către Garda de Mediu pentru că a aprobat începerea lucrărilor fără Acordul de Mediu. Apoi, pe fir a intrat și Armata. La începutul lunii decembrie, primarul dădea vina pe cei din Direcția de Urbanism, pentru că nu au știut că dosarul întocmit de NEPI – firma constructoare – are nevoie și de aprobarea Marelui Stat Major, deoarece liniile de tramvai ar fi considerate obiective strategice.

În 20 decembrie, primarul Timișoarei ne declara că aprobarea de la Armată trebuie să vină până la sfârșitul anului. A venit până la urmă, dar degeaba, până când nu se rezolvă și problema stației buclucașe.

„Statul Major General avizează favorabil proiectul tehnic pentru realizarea obiectivului de investiții «Amenajare bulevard Calea Șagului carosabil și linie de tramvai, tronson cuprins între intersecția cu str. Ana Ipătescu și pasaj peste CF», pe terenul situat în intravilanul municipiului Timișoara, Calea Șagului (…), în vederea obținerii autorizației de construire conform documentației tehnice depuse de beneficiar: Primăria Municipiului Timișoara. Avizul este condiționat de respectarea cu strictețe a limitelor amplasamentelor și soluțiilor tehnice de realizare prevăzute în documentație și de neafectarea, sub nicio formă, a activităților militare, terenurilor, construcțiilor sau instalațiilor, de orice fel, aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale. Încălcarea oricăror condiții de mai sus atrage atât anularea de drept a avizului, cât și răspunderea juridică a beneficiarului lucrării. Dacă lucrările de construcții-montaj nu încep în decurs de un an, avizul trebuie reconfirmat de către Statul Major General”, se arată în documentul oficial semnat de Șeful Unității Militare „D” București, trimis deja Primăriei Timișoara.

Cât despre stația de monitorizare a aerului, situația este puțin mai complicată. Aceasta trebuie mutată din calea liniei de tramvai, dar nu se cunoaște exact când.

Atunci când a fost vorba de mutarea stației asemănătoare din Piața Libertății, reprezentanții Primăriei Timișoara au avut nevoie de un an întreg pentru obținerea avizelor de la minister și Comisia Europeană.

Articole pe aceeași temă:

Viitorul mall din Calea Sagului, cel mai mare proiect comercial inaugurat in 2015 in Romania

Primaria Timisoara, amendata cu 30.000 de lei de Garda de Mediu

Tramvaiul 7 merge abia din 2016 la mall in Sagului. Armata nu se grabeste sa dea aviz

Haos in continuare pe Calea Sagului: lucrarile pentru extinderea liniei de tramvai au fost oprite, nu au avizul Armatei41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor