Aripa reabilitată a Castelului Huniade ar putea fi deschisă vizitatorilor în 2021. Există și o variantă „foarte riscantă”

De Adrian Panduru
20Comentarii
Aripa reabilitată a Castelului Huniade ar putea fi deschisă vizitatorilor în 2021. Există și o variantă „foarte riscantă”
© Tion: Aripa reabilitată a Castelului Huniade ar putea fi deschisă vizitatorilor în 2021. Există și o variantă „foarte riscantă”
Castelul Huniade, locul unde ar trebui să funcționeze Muzeul Național al Banatului este tot cu porțile închise. Reprezentanții Consiliului Județean Timiș vor să deschidă măcar o aripă în anul 2021 – anul când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, încearcă deschiderea aripii de Nord -Vest a castelului până în 2021… Aripa de Nord-Vest a castelului, la care se lucrează de ani buni (a trecut decada) ar putea fi într-un final recepționată, este locul din castel pentru a cărui renovare au avut loc procese, infiltrații de apă și multe probleme care au ținut în loc lucrările…

„Am discutat cu conducerea de la muzeu, le-am solicitat să urgenteze recepția privind lucrările la aripa de Nord-Vest și la momentul acesta se așteaptă autorizația finală de construcție, cu care se vor închide cele două autorizații în regim de urgență eliberate de Primăria Timișoara. Când va fi autorizația se poate face recepția, iar constructorul a comunicat că lucrările de remediere care au fost solicitate la prima recepție s-au realizat. Așteptăm doar comisia să meargă în teren, să constate dacă sunt toate conform proiectului și putem discuta după aceea ce înseamnă mai departe realizarea proiectului de punere a Castelului Huniade în funcțiune, pentru a-l deschide publicului”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, pentru tion.ro.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș studiază mai multe variante pentru a deschide vizitatorilor castelul în 2021….

„Sunt mai multe variante. O variantă ar fi să încercăm un demers pentru consolidare, reabilitare și punere în funcțiune a întregului castel, adică să-l deschidem publicului, foarte riscantă, ținând cont că este una dintre cele mai vechi clădiri din Timiș, monument istoric, și nu știm la ce ne putem aștepta când se intervine pe consolidare sau o variantă de a reabilita, consolida și a fi deschis publicului pe etape, parțial, acest castel. Agreez această idee, dar, bineînțeles, specialiștii trebuie să ne dea date concrete pentru a putea discuta de deschiderea parțială a castelului în 2021, a aripii care deja a fost reabilitată, a aripii de Nord-Vest. Am vizitat și în Europa foarte multe obiective turistice, monumente istorice, nu e obligatoriu. E important să-l deschidem publicului, așa cum ne-am asumat în caietul de candidatură 2021”, a declarat Dobra pentru tion.ro.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor