Aquatim a atras o noua finantare pentru apa in Timis, de 150 de milioane de euro

De A.S.
2Comentarii
Aquatim a atras o noua finantare pentru apa in Timis, de 150 de milioane de euro
© TION: Aquatim a atras o noua finantare pentru apa in Timis, de 150 de milioane de euro
Societatea Aquatim are pregătit un nou proiect, în valoare de 150 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru reabilitări, modernizări și extinderi ale infrastructurii de apă în judeţul Timiş. A fost semnat deja contractul pentru activităţile premergătoare lucrărilor de investiții.

Noile fonduri atrase de Aquatim vor fi direcţionate în special către localităţile mici şi mijlocii, cu condiţia să aibă peste 2.000 de locuitori şi să fie membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş, spun reprezentanţii societăţii. Calitatea de membru este necesară pentru delegarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare către Aquatim.

„Pe lângă investițiile atrase pe exercițiul financiar 2007- 2013, finanțate prin Programul Operational Sectorial Mediu din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în valoare totală de 118, 871 milioane de euro, Aquatim a atras o nouă finanțare nerambursabilă pentru perioada 2014-2020, în valoare de peste 150 de milioane de euro. De curând a fost punctată o etapă importantă în cadrul proiectului, şi anume, în data de 28 mai 2015 a fost semnat Contractul de servicii pentru asistență tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Timiș, în perioada 2014-2020”, au anunţat cei de la Aquatim.

Contractul, în valoare de aproximativ 10,5 milioane lei fără TVA, a fost atribuit asocierii de firme Tractebel Engineering SA, Luca Way SRL, Acciona Ingenieria SA și Romcapital Invest SA. În proporţie de 99% sunt fonduri nerambursabile (81,48 % contribuție UE – Fondul European de Dezvoltare Regională și 17,52 % contribuție de la bugetul de stat), iar 1% este cofinanțarea locală.

„În cadrul acestui contract se vor derula toate activităţile premergătoare lucrărilor de investiții (studiu de fezabilitate, asigurarea componentei de urmărire a lucrărilor pe parcursul execuţiei, din partea proiectantului etc). Fondurile necesare derulării contractului sunt asigurate conform dispoziţiilor contractului de finanțare semnat în data de 25 mai 2015 între Ministerul Fondurilor Europene și Aquatim SA şi avizat de către Organismul Intermediar POS Mediu – Regiunea 5 (Vest-Timișoara) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș”, au mai precizat reprezentanţii societăţii.

Aquatim este la al treilea proiect major de investiții din fonduri europene. Primul a fost finalizat în 2011, pe ISPA, în valoare de 45,32 milioane de euro, iar în prezent se află încă în derulare cel de 118 milioane de euro pe POS Mediu, de extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor