Aproape 60 de infractiuni in scolile din Timis. Peste 40 de cazuri au implicat loviri si violente

De Adrian Panduru
1Comentariu
Aproape 60 de infractiuni in scolile din Timis. Peste 40 de cazuri au implicat loviri si violente
© TION: Aproape 60 de infractiuni in scolile din Timis. Peste 40 de cazuri au implicat loviri si violente (foto: arhiva)
Unii dintre elevii din Timiș nu au fost deloc cuminți în anul școlar care tocmai s-a încheiat. Conform reprezentanților poliției, în județul Timiș s-au înregistrat aproape 60 de infracțiuni în unitățile de învățământ.

Conform statisticilor Poliției, în perioada septembrie 2015 – iunie 2016 au fost sesizate 59 de infracțiuni comise în incinta școlilor din Timiș. Dintre acestea, 17 au fost comise în unitățile de învățământ preuniversitar în care de pază se ocupă alte instituții, în afara Poliției. Din cele 17, patru sunt în competența de supraveghere a polițiștilor locali, 4 în supravegherea jandarmilor timișeni, iar 9, în competența jandarmilor timișoreni. Toate cele 59 de infracțiuni au fost săvârșite în incinta unităților de învățământ preuniversitar. În noiembrie s-au înregistrat cele mai multe infracțiuni în școli – 10 fapte penale. Cele mai puține au fost în luna ianuarie – două, asta și datorită vacanței.

În 41 de cazuri s-au reclamat loviri și alte violențe. Nu s-a înregistrat nicio tâlhărie, dar au fost 12 cazuri de furt. Lovirile și alte violențe au crescut cu opt fapte, față de anul școlar anterior. În acest an școlar au fost înregistrate și două fapte de amenințare.

Din cele 598 de școli din Timiș, 187 sunt asigurate cu o formă de pază și 312 unități sunt dotate cu sisteme de supraveghere video. Nu mai puțin de 149 de școli nu dispun nici de pază umană, nici de sisteme de supraveghere, dintre care 9 sunt în mediul urban, restul în mediul rural.

În anul școlar care a trecut, 401 elevi au fost depistați în alte locuri (și având alte preocupări) decât acolo unde trebuiau să fie, adică la… ore!

Cauzele favorizării acestor infracțiuni, conform Poliției? Lipsa pazei la unele unități de învățământ, lucru care permite intrarea altor persoane în incinta școlilor, dar și faptul că nu întotdeauna există o legătură permanentă între familii și reprezentanții unităților școlare.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor