Aproape 300 de timiseni au beneficiat de ajutoare sociale ilegal

De Marcel Hoster
2Comentarii
Aproape 300 de timiseni au beneficiat de ajutoare sociale ilegal
© foto: arhiva
Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș a descoperit, în cele 11 luni încheiate din 2017, un număr de 299 de cazuri de beneficiari de ajutoare sociale care nu ar fi trebuit să primească respectivii bani de la stat.

Controalele efectuate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș în cursul anului 2017 au scos la iveală numeroase probleme în rândul beneficiarilor de ajutoare sociale. Acest domeniu a făcut obiectul a 7 campanii tematice de control și 12 controale inopinate, urmare a unor sesizări depuse de alte persoane sau în urma unor autosesizări. Au fost verificați în total 1.048 titulari, dintre care 1.035 titulari pe campanii de control și 13 titulari pe control inopinat.

Ca urmare a deficiențelor constatate în acordarea și plata beneficiilor sociale, s-au luat măsuri în 299 de cazuri, celor vizați fiindu-le solicitată restituirea sumelor primite necuvenit.

De asemenea, serviciile sociale prestate au făcut obiectul a 2 campanii tematice de control desfășurate de Agenție, care au avut ca obiectiv verificarea respectării standardelor minime de calitate de către furnizorii de servicii sociale, publici și privați. În cadrul acestor două campanii s-au verificat un număr de 81 de cazuri de prestații de servicii sociale, iar pentru remedierea deficiențelor constatate s-au dispus un număr de 90 de măsuri și recomandări și s-au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 60.250 lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor