Aproape 300 de profesori din Timis au dat examenul de Definitivat

De Adrian Panduru
Aproape 300 de profesori din Timis au dat examenul de Definitivat
© Tion: Aproape 300 de profesori din Timis au dat examenul de Definitivat
În Timiș s-a desfășurat joi, 4 august, examenul național de definitivare în învățământ sesiunea 2016. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

În Timiș, 291 de candidaţi au fost admişi la proba scrisă și au dat examen la 31 de discipline. Profesorii au avut la dispoziție patru ore pentru a redacta lucrarea scrisă. Dascălii trebuie să ia minim nota 8 pentru a promova examenul.

Definitivarea în învăţământ poate fi obţinută la una dintre specialităţile înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările.

Profesorii se pot prezenţa la definitivat doar în maxim trei sesiuni, susţinute în cel mult 5 ani. Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promovează definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată. Spre deosebire de definitivat, titularizarea înseamnă angajarea profesorului într-o şcoală pe perioadă nedeterminată.

Afişarea reultatelor are loc în 11 august 2016, iar depunerea contestațiilor se poate face după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00 şi în 12 august, până la ora 15,00. Afişarea rezultatelor finale are loc în 18 august 2016.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor