Aproape 200 de noi ansambluri rezidentiale la Timisoara. Aflati despre noutatile de pe piata la Targul Imobiliar

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Aproape 200 de noi ansambluri rezidentiale la Timisoara. Aflati despre noutatile de pe piata la Targul Imobiliar
Piaţa construcţiilor rezidenţiale este în acest moment în plină creştere. În toate marile oraşe sunt în diferite stadii de lucru mai multe ansambluri imobiliare, iar Timişoara nu lipseşte de pe listă.

Românii doresc tot mai mult apartamente noi, iar constructorii lucrează la noile ansambluri imobiliare, conform informaţiilor unuia dintre principalele portaluri imobiliare de pe piaţă. În acest moment la nivel naţional există în lucuru 1.400 de ansambluri rezidențiale cu minim 30 de apartamente, localizate în șapte mari orașe ale țării, dar și în localităţile din jurul acestora. Acestea se află în diferite faze de dezvoltare: unele au obținut recent autorizația de construcție sau se află în proces de inițiere a PUZ-ului, în vreme ce altele au fost deja vândute.

Piața timișoreană reunește în prezent un total de 182 de ansambluri rezidențiale, din care 88% de apartamente. 69 din total sunt disponibile spre vânzare, 56 au fost deja contractate, iar 57 așteaptă demararea lucrărilor. Și în orașul de pe Bega se observă aceeași tendință de „migrație” a dezvoltatorilor spre localitățile adiacente orașului – acestea atrag însă, în general, proiecte de mici dimensiuni (sub 100 de unități), fie de apartamente, fie de case. Cel mai amplu proiect rezidenţial aflat în prezent în lucru este investiția de 120 de milioane de euro, realizată pe bulevardul Take Ionescu, complexul va cuprinde 1.200 de apartamente.

Cel mai mare ansamblu construit până acum în oraș este Uranus Plaza, din zona Spitalul Județean, cu 223 de apartamente finalizate. Un proiect ambițios este și ansamblul Adora Forest al celor de la Tagor – situat însă în Dumbrăvița, acesta este prevăzut să cuprindă în jur de 1.000 de locuințe dezvoltate în mai multe etape (dintre care 107 au fost deja livrate). Un alt proiect notabil aflat pe agenda dezvoltatorilor locali este și City of Mara, din Calea Circumvalațiunii (aproximativ 45 de locuințe livrate din 1.000 de unități anunțate în proiect).

Interesul pentru segmentul rezidențial nou s-a triplat din 2012, astfel că, în momentul de față, 60% dintre potențialii cumpărători ar opta pentru o locuință nouă, în detrimentul uneia vechi.

Informaţii despre cele mai noi ansabluri puteţi găsi şi în cadrul celui mai nou Târg Imobiliar, care va avea loc la Timişoara, la Centrul Regional de Afaceri, în zilele de 10 şi 11 iunie. Trustul de presă Russmedia oferă timişorenilor o nouă oportunitate de a se informa despre tendinţele actuale din domeniul caselor şi apartamentelor, dar şi al domeniilor conexe, al materialelor de construcţii, al mobilierului sau al amenajărilor interioare. Evenimentul oferă vizitatorilor posibilitatea să se informeze care sunt cele mai noi tendinţe din domeniul real estate, cele mai noi ansambluri imobiliare dezvoltate, dar şi cele mai bune oferte din sectoarele conexe acestuia: mobilă, materiale de construcţii, amenajări interioare şi exterioare. De asemenea vor fi prezenţi specialişti în design interior, în amenajări de locuinţe şi spaţii verzi.

Vizitatorii vor putea primi informaţii despre vânzări sau cumpărări de imobile, despre construcţii şi cartiere noi ori despre produse şi servicii destinate casei, locuinţei sau birourilor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor