Apple răspunde acuzațiilor Spotify cu privire la App Store

De Raoul Jurchela
Apple răspunde acuzațiilor Spotify cu privire la App Store
© foto: www,pixabay.com
Apple a răspuns acuzațiilor Spotify potrivit cărora politicile App Store îi oferă un “avantaj necinstit”. Spotify a făcut aceste observații în cadrul unei plângeri oficiale antitrust împotriva Apple în Europa, susținând că aceasta a “limitat” alegerea consumatorului.

Apple a făcut pasul neobișnuit de a răspunde printr-o declarație publică, clarificând modul în care funcționează magazinul Apple și taxele percepute.

“Spotify dorește toate avantajele unei aplicații gratuite, fără a fi gratuită”, a declarat Apple.

Într-o postare pe blog, Daniel Ek, co-fondator al serviciului de music streaming, a scris că a decis să depună plângerea anti-trust deoarece Apple a modificat politicile App Store pentru a “limita în mod intenționat alegerea și a înnăbuși inovația”. În plus, taxele percepute de Apple pentru efectuarea de achiziții prin intermediul App Store au fost, de fapt, “impozite”, a declarat Ek. El a adăugat că Spotify ar trebui să crească prețul unui abonament premium pentru serviciul său streaming dacă ar plăti aceste taxe. Cu toate acestea, a precizat Ek, firmele care nu plătesc taxele sunt supuse unor limite tehnice ce le-ar putea împiedica să comunice cu consumatorii. Ek a spus că a încercat să discute cu Apple despre aceste chestiuni, însă negocierile au rămas fără rezultat.

Apple a contracarat, susținând că App Store a permis inovației să prospere, pentru că toți dezvoltatorii știu “că toată lumea joacă după aceleași reguli”. A declarat, de asemenea, că nu a împiedicat Spotify să își actualizeze aplicația, cu excepția cazului în care serviciul de muzică ar fi vrut să “evite” regulile pe care le respectă alte aplicații. Susținerile Spotify cu privire la taxe au fost respinse de Apple. Compania a declarat că 84% dintre aplicațiile din magazin nu plătesc nimic către Apple atunci când sunt descărcate sau utilizate. Au existat, de asemenea, multe situații, cum sunt cele ale aplicațiilor gratuite sau a celor bazate pe reclame, în care dezvoltatorii nu au plătit niciun ban Apple, a declarat compania. Comisioanele criticate de Spotify au fost percepute atunci când programele au folosit sistemul Apple de achiziții sigure in-app. Taxele au fost reduse la jumătate după 12 luni. Apple susține că Spotify dorea toate avantajele prezenței sale în App Store, fără a împărți o parte din banii câștigați în urma acestei expuneri.

SURSA: smartnews.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor