Apartamentele vechi au preturi stabile, cele noi si terenurile sunt tot mai ieftine

De M. Hoster
5Comentarii
Apartamentele vechi au preturi stabile, cele noi si terenurile sunt tot mai ieftine
© TION: Apartamentele vechi au preturi stabile, cele noi si terenurile sunt tot mai ieftine
Piaţa imobiliară timişoreană se caracterizează prin stabilizarea preţurilor. Această tendinţă se manifestă mai ales pe piaţa apartamentelor vechi şi a spaţiilor de birouri, arată o analiză realizată de o companie de consultanţă din domeniul imobiliar. În schimb, interesul pentru terenuri scade destul de mult, la fel şi cel pentru apartamentele noi.


Prețul apartamentelor vechi din Timişoara se stabilizează, în timp ce preţul apartamentelor noi a scăzut uşor. Terenurile au în continuare prețuri în scădere, iar chiriile la spaţiile moderne de birouri rămân stabile, conform datelor Darian. Tendinţa este observată de toate societăţile de specialitate de pe piaţă. Totuşi, faţă de media naţională, diferenţa în plus a preţului de la Timişoara este de aproape 200 de euro.

Preţul de vânzare a apartamentelor vechi din Timişoara se situează la o medie de 860 euro/mp, în stagnare faţă de semestrul I din 2014 şi cu 0,2% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2013.

Comparativ, la nivel naţional, în al doilea semestru din 2014, preţul mediu de tranzacţionare a apartamentelor vechi a fost de 678 euro/mp. Cele mai scumpe apartamente rămân cele din Bucureşti, unde preţul mediu a fost de 965 euro/mp, urmate de Cluj Napoca cu 932 euro/mp.

În zona ultracentrală a Timişoarei apartamentele vechi cu două camere, de exemplu, s-au vândut cu preţuri cuprinse între 48.000 şi 65.000 euro, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi Şagului, s-au achitat sume cuprinse între 35.000 şi 42.000 euro.

În zona Soarelui valorile sunt cuprinse între 38.000 şi 44.000 euro, iar în Bucovina sunt între 40.000 şi 49.000 euro.

Şi apartamentele noi s-au ieftinit uşor, media preţului fiind de 938euro/mp, în scădere cu 0,4% faţă de primul semestrul al anului dar în creştere cu 1,2% faţă de perioada similară a anului 2013.

În privința terenurilor din Timişoara, preţurile au scăzut cu 1% faţă de semestrul I şi cu 5% faţă de semestrul II 2013. Raportul privind analiza pieţei imobiliare mai relevă faptul că, în al doilea semestru din 2014, chiriile spaţiilor moderne de birouri au rămas constante, cele de clasă A fiind situate între 8 și 11 euro/mp.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor